Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jurjevanje v Imenem: peka cvrkov in orientacijski pohod (foto in video)


Minulo nedeljo je v Imenem v športnem parku potekalo že tradicionalno jurjevanje. MKTD Lepe strune so tudi letos pripravili tekmovanje v peki cvrkov ter orientacijski pohod do Imenske Gorce. Ekipe, ki so se prijavile na tekmovanje v peki cvrkov (MKTD Lepe strune, Golobinjek, Ajda,DZP Lastnič,Vin Diesel) so s pečenjem pričele kmalu po 14. uri. Ekipa iz Bistrice ob Sotli se jim je pridružila nekoliko kasneje. Organizatorji, MKTD Lepe strune s predsednico Karmen Cvirn, so bili letos nad obiskom nadvse zadovoljni, saj na jurjevanje vsako leto privabijo vedno več mladih tekmovalcev.

jurjevanje (1)Prvi del jurjevanja so tako začeli tekmovanjem v peki cvrkov in najboljše cvrke so spekli člani ekipe Golobinjek (dobitniki prehodnega pokala) ter tako postali Cvrk maistri 2016.  V drugem delu je sledil orientacijski pohod in tudi letos so se pohodniki pomerili v različnih zabavnih igrah. Zmagovalci pohoda z igrami so bili Mladi pidžiji.V večernih urah so se tekmovalci ponovno zbrali pred Športnim parkom Imeno in jurjevanje zaključili z družbo.

jurjevanje (3)Na prizorišču je zadišalo po cvkih in tekmovalci iz skupine MKTD Lepe strune so poskrbeli tudi za inovativno mešanje jajc. V peki cvrkov pomerile ekipe MKTD Lepe strune, Društva kmetic Ajda, DZP Lastnič, ekipa Golobinjeka ter novinci, ekipa Mladinskega društva Bistrica ob Sotli in ekipa ŠD Lesično. Komisija v sestavi podžupan Občine Podčetrtek mag. Marko Jurak, predsednica MKTD Lepe strune Karmen Cvirn ter član Aljaž Mraz je med 6 različno pečenih cvrkov izbrala najboljše.

DSC_0721-tileJurjevanje 12-tileV igrah se je kasneje pomerilo sedem ekip, tretje mesto so osvojili Okoliški biseri, 2. mesto je pripadlo ekipi Pidžijev, 1. mesto pa ekipi Pidžiji mlajši. Kako so ekipe začele s peko cvrkov, si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku. Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

ftv: J. C.

foto: Karmen Cvirn

polovicka_celje_klik