Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

26. Šentjurjeva revija odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin (foto in video)


revija_sentjurjevo_2016_1Sinoči se je v nabito polni dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur odvila tradicionalna, šestindvajseta Šentjurjeva revija, območno srečanje odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin. Na prireditvi, ki jo je povezovala Katja Žvikart, se je predstavilo 12 zborov in vokalnih skupin, srečanje je strokovno spremljala Jerica Gregorc Bukovec.

Tradicionalna revija odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin se vsako leto odvija v okviru večdnevne turistične prireditve Šentjurjevo. Nad revijo že vsa leta bdi območna izpostava JSKD Šentjur, pri izvedbi revije pa je pomagala tudi OŠ Franja Malgaja Šentjur. Tudi tokrat so se nastopajoči predstavili z različnimi zvrstmi glasbe, obiskovalci so uživali v melodijah narodnih in umetnih pesmi ter popevk.

revija_sentjurjevo_2016_2

Prireditev so odprli člani MePZ Društva Zgornji trg, sledili so jim MoPZ Dramlje, Vokalna skupina 7 de’ci, ŽePZ skl. Ipavcev Šentjur, MePZ Sv. Jakob, ŽePZ Dramlje, MoPZ skl. Ipavcev Šentjur, MePZ Sonce Ponikva, MoPZ Planina pri Sevnici, MePZ Dramlje, Vokalna skupina Glasovir in MePZ Zarja Šentvid pri Planini. Sodelovanje je zaradi bolezni odpovedala Vokalna skupina Kresnica.

revija_sentjurjevo_2016_3

Vabljeni k ogledu video insertov nastopajočih in galerije fotografij.

eH

polsi-malice-zon-3