Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

11. dobrodelni koncert Srce, sonce, morje (foto, video)


dobrodelni_koncert_os_smarje_1Minulo nedeljo se je v telovadnici OŠ Šmarje pri Jelšah odvil že enajsti dobrodelni koncert Srce, sonce, morje v organizaciji Društva rejnic celjske regije. Denarni izkupiček, ki je tokrat predstavljal dobrodelno noto, bo namenjen letovanju rejniških otrok. 

Tudi tokratni koncert je potekal v duhu odlično vzdušja, skoraj zapolnjene dvorane ter dobre in kvalitetne glasbe. Pred obiskovalce in nastopajoče je tudi tokrat stopila predsednica Društva rejnic celjske regije Simona Vodončnik, ki se je zahvalila za pomoč pri organizaciji in odzivu obiskovalcev, ki so se tokrat zbrali v res lepem številu. Dobrodelnega koncerta se je po prvih ocenah udeležilo več kot 650 obiskovalcev.

dobrodelni_koncert_os_smarje_2

Celotnemu nagovoru Vodončnikove lahko prisluhnete tukaj:

Župan Stanislav Šket se je zahvalil rejniškim družinam za njihovo poslanstvo, OŠ Šmarje letos obiskuje 9 rejencev
Zbrane sta nagovorila tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket in ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket. Župan, ki je kar 26 let ravnateljeval na OŠ Šmarje pri Jelšah, je uvodoma izrazil veselje, da športna dvorana služi tudi plemenitim namenom, kot so dobrodelni dogodki. “Rejniške družine so družine, ki sprejmejo otroke s težkimi zgodbami. In v teh letih, ko sem bil v šoli, sem sodeloval z mnogimi iz občine Šmarje in od drugod. Danes je mogoče trenutek, da se jim zahvalim za vso to skrb, za sodelovanje, za to, da so vzgojile te otroke. Skupaj smo prišli na pravo pot, danes so uspešni in zadovoljni.” je med drugim povedal župan Šket.

dobrodelni_koncert_os_smarje_3

Mitja Šket, ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah, pa je zbrane najprej pozdravil, nato pa se zahvalil za poslanstvo, ki ga rejniške družine opravljajo. Mimogrede je izpostavil, da je od 954 učencev, ki letos obiskujejo OŠ Šmarje pri Jelšah s podružnicami, kar devet učenk in učencev iz rejniških družin.

Pestra paleta nastopajočih
Tudi tokrat so organizatorji k sodelovanju povabili vrsto ansamblov, plesalcev in pevcev, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije. Program je povezoval vedno odlični Miro Klinc – Klobasekov Pepi. Nastopili so Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah, plesna šola Zvončica, ansambli Unikat, Mladika, Poet, Žurerke, Mladi upi, Frajerke, Slovenski zvoki, Vrtec Šmarje pri Jelšah, OPZ Šmarje pri Jelšah pa je dve pesmi zapel skupaj z osrednjo gostjo Tanjo Žagar.

dobrodelni_koncert_os_smarje_4

Društvo rejnic celjske regije poslanstvo opravlja že 12. leto
Prostovoljno in neprofitno društvo rejnic celjske regije je bilo ustanovljeno leta 2004, na podlagi večletnih prizadevanj in želja rejnic, rejnikov ter rejencev. Deluje na območju celjske regije v sodelovanju s centri za socialno delo. Varno zavetje in toplino nudijo več kot 110 rejencem. Poudarjajo izobrazbo, medsebojno pomoč ter družabne dogodke, kjer se člani med seboj povezujejo in sodelujejo. Društvo rejniškim otrokom krije letovanja, taborjenja, piknike in različne obdaritve.

dobrodelni_koncert_os_smarje_5

Na sinočnjem koncertu so po besedah predsednice Društva rejnic celjske regije Simona Vodončnik prodali okoli 400 kart, izkupiček bodo namenili letovanju rejniških otrok, od vsake prodane pa bodo evro namenili šolskemu skladu.

dobrodelni_koncert_os_smarje_6

Vabljeni, da prisluhnete insertom nastopajočih, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s koncerta.

eH

vino-coko-podcetrtek-polsi