Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Virštanjčan iz Hiše vin Emino z oceno vrhunsko


images_slike3_ured5_smarje_klet eminoV Hiši vin Emino so letniku 2015 pripeli oznako vrhunsko. Prvič v zgodovini kleti je njihovo najbolj prodajano vino virštanjčan zaradi izjemne kakovosti dobilo oceno vrhunsko. V letošnjem letu bodo zaradi izjemne kakovosti ponovno pripravili vina najprestižnejše in kakovostno najvišje linije Eminent, kjer bo novost modra frankinja, donegovana v lesenih barik sodih.

virstanjcanTrgatev letnika 2015 daje vrhunske rezultate
Hiša vin Emino sodi med najbolj prepoznavne velike vinske kleti v vhodnem delu Slovenije. Vinogradi njihovih kooperantov na sončnih legah Virštanja in širšega šmarskega območja so omogočili izjemno trgatev letnika 2015, ki že daje vrhunske rezultate. »Prvič v zgodovini naše vinske kleti smo uspeli z vinom virštanjčan doseči oceno vrhunsko, ki mu jo je podelil Kmetijski zavod Maribor kot pooblaščena neodvisna ocenjevalna organizacija,« ponosno pove enolog Hiše vin Emino Jure Grubar.

Njihovo najbolj prodajano in najbolj priljubljeno vino združuje okuse laškega rizlinga , chardonaya, sauvignona, rumenega muškata in renskega rizlinga. Polnitev letnika 2014 so naredili še prepoznavnejšo s promocijsko akcijo »Mi2 sma špricer«, ki so jo pripravili skupaj z rock skupino Mi2.

Z njimi pripravljajo osrednji dogodek letošnjega leta »Emino špricer fest«, ki bo 2. julija na dvorišču Hiše vin Emino v Imenem.

eminent modra frankinjaModra frankinja v lesenih barik sodih
Letnik 2015 bo zaradi svoje izjemne kakovosti drugič v zgodovini kleti omogočil polnitev vina Eminent, tokrat v dveh sortah, modri frankinji in chardonnayu. »Novost letošnjega letnika bo nadgradnja naše izjemno prepoznavne modre frankinje, ki jo bomo prvič donegovali v lesenih barik sodih,« razlaga Jure Grubar.

Vinsko bero letnika 2015 sta naznanila izjemno uspešno mlado vino Emino mlado in novost Emino cuvee PUBEC, na trg pa zdaj prihajajo še njihove druge polnitve, kot so rumeni muškat, virštanjčan, laški rizling, modra frankinja in virštanjsko rdeče.

Pripravljajo se na polnitve buteljčnih vin: Emino cuvee, sauvignon, chardonnay, renski rizling, rumeni muškat in modra frankinja. Iz letnika 2015 bodo pripravili še muškatno penino.