Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi v Šentjurju razglasili najboljše športnike (foto)


sportnik leta 2015 - skupna

V Šentjurju so sinoči podelili priznanja najboljšim športnikom. Športnik leta 2015 je postal košarkar Tajfuna Milan Sebič, skupaj s članskim moštvom pa je prejel še priznanje za ekipo leta. Naziv športnice leta je znova pripadel jadralni padalki Mojci Pišek.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIKI 

EKIPA ATLETSKEGA KLUBA ŠENTJUR – ŠTAFETA 4 x 100 m in  4 x 300 m (1. mesto ekipno Prvenstvo Slovenije v atletiki v kategoriji U16 v disciplini 4 x 100m, 3. mesto ekipno Prvenstvo Slovenije v atletiki v kategoriji U16 v disciplini 4 x 300m, 4. mesto Prvenstvo Slovenije v atletiki v kategoriji U16 v disciplini 4 x 100m)

Eneja VEHOVEC PONDELAK, AK Šentjur (1. mesto na dvoranskem atletskem prvenstvo SLO v kategoriji U12 v disciplini 60 m, 1. mesto Prvenstvo Slovenije v atletiki v kategoriji U12 v disciplini 60 m)

Sarita ZAVRŠEK, AK Šentjur (3. mesto na Prvenstvu Slovenije v atletiki v kategoriji U16 v disciplini 3000 m)

Žiga DEBELAK, Košarkarski klub Tajfun  (najboljši igralec in strelec v svoji kategoriji in uvrščen v člansko ekipo, kjer je kot 15-letnik že dobil prve minute igranja v ligi ABA)

Lan MASTNAK, Plezalni klub Laško (pokalni zmagovalec v kategoriji starejši cicibani v Vzhodni ligi (športno plezanje); 4. mesto na državnem pokalu in zmagovalec mednarodne tekme v Celovcu)

Petra GOBEC, Taekwon-do klub Ahac (državna prvakinja forme rumeni pas; 7 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Lan HOTKO, Taekwon-do klub Ahac (3. mesto na državnem prvenstvu borbe do 30 kg, 6 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Kristjan JURJEC, Taekwon-do klub Ahac (3 prva mesta na open tekmovanjih doma in v tujini)

Samir LAVBIČ, Taekwon-do klub Ahac (državni prvak borbe do 50 kg in državni prvak forme moder pas; 17 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Aljaž MEDVED, Taekwon-do klub Ahac (3. mesto na državnem prvenstvu forme rumeni pas; 10 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Gašper MATOŠA, Taekwon-do klub Ahac (državni prvak borbe do 30 kg in državni prvak forme rumeni pas; 13 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Uroš VOLAVC, Taekwon-do klub Ahac (državni prvak forme zeleni pas, 7 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Luka ZGONEC, Taekwon-do klub Ahac (2. mesto na državnem prvenstvu borbe do 30 kg; 9 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini)

Š P O R T N I K   I N V A L I D

Jana FÜHRER, Atletski klub Šentjur –  ŠPORTNICA LETA 2015 MED INVALIDI (9. mesto na svetovnem prvenstvu v Dohi v skoku v daljino; 2. mesto na odprtem prvenstvu Hrvaške za športnike invalide v skoku v daljino)

Henrik PLANK, Atletski klub Šentjur – ŠPORTNIK LETA 2015 MED INVALIDI (4. mesto na svetovnem prvenstvu v Dohi v metu diska; 1. mesto na državnem prvenstvu za športnike invalide v troboju (krogla, disk, kopje); 3. mesto na odprtem prvenstvu Hrvaške za športnike invalide v metu diska; dosežena norma za paraolimpijske igre v Riu (BRA) 2016; po kriterijih OKS priznan mednarodni razred)

E K I P A  L E T A

EKIPA ŠPORTNEGA DRUŠTVA ŠENTJURSKI KORENJAKI  – 3. mesto (državni prvaki v vleki vrvi)

EKIPA DRUŠTVA JADRALNIH PADALCEV LINTVAR – 2. mesto (2. m. ekipno na državnem prvenstvu Slovenije in Hrvaške)

ČLANSKA EKIPA KOŠARKARSKEGA KLUBA TAJFUN – EKIPA LETA 2015 (državni prvak v košarki v sezoni 2014/15)

Š P O R T N I C A  L E T A

Mateja VOJSK, Ženski nogometni klub Celje – 3. mesto (državna prvakinja v futsalu za ženske)

Mojca CENTRIH, AK Šentjur – 2. mesto (1. mesto na državnem prvenstvu SLO st. ml. 5000 m, 2. mesto na državnem prvenstvu st. ml 3000 m, 4. mesto na državnem prvenstvu v krosu st. ml., 4. mesto člansko državno prvenstvo na 5000 m, po kriterijih OKS priznan mladinski razred)

Mojca PIŠEK, Društvo jadralnih padalcev Lintvar – ŠPORTNICA LETA 2015 (1. mesto na državnem prvenstvu za ženske; 5. mesto ekipno na Svet. prvenstvu, Indonezija; 16. mesto na svetovnem prvenstvu, Indonezija; 4. mesto na svetovnih letalskih igrah WAG, Dubaj; po kriterijih OKS priznan mednarodni razred)

Š P O R T N I K  L E T A 

Ambrož AMON, AK Šentjur (1. mesto na državnem prvenstvu SLO, ml. mladinci 3000m, 1. mesto na državnem prvenstvu ml. mladinci 2000 m/zapreke; po kriterijih OKS priznan: mladinski razred)

Damjan ČRETNIK, Društvo jadralnih padalcev Lintvar (2. mesto na državnem prvenstvu Slovenije in Hrvaške, Radoboj; 5. mesto ekipno na Svetovnem prvenstvu, Indonezija; 31. mesto na svetovnem prvenstvu, Indonezija; po kriterijih OKS priznan: državni razred)

Štefan GAJŠEK, Strelsko društvo Rifnik Šentjur (državno prvenstvo zveze častnikov Slovenije: pištola VK z ekipo Rifnik 1: 2. mesto, posamezno 4. mesto)

Gregor KRAJNC, Kolesarsko društvo Calcit Kamnik (1. mesto zmagovalec pokala Slovenije med mlajšimi člani 2015; 1. mesto XCC Mekinje, XCC Črni Vrh, XC Kočevje, XC Idrija, XC Griči 2015 (pokal Slovenije); 3. mesto na državnem prvenstvu, Kamniški kros; Po kriterijih OKS priznan: mladinski razred)

Denis DRAPIČ, Taekwon-do klub Ahac – 3. mesto (državni prvak med člani borbe do 70 kg; 5. mesto med člani borbe do 70 kg na evropskem prvenstvu; 9 prvih mest na open tekmovanjih doma in v tujini; po kriterijih OKS priznan mednarodni razred)

Matjaž VOJSK, KMN Dobovec – 2. mesto (državni prvak Slovenije v futsalu, super pokalni prvak Slovenije; 10. mesto v Evropi)

Milan SEBIČ, Košarkarski klub Tajfun – ŠPORTNIK LETA 2015 (z ekipo KK Tajfun postal državni prvak, v sezoni 2011/12 ­– 2014/15 je bil kapetan ekipe; po kriterijih OKS priznan: državni razred)

malice-zonta-polsi-klik