Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izbira direktorja Zdravstvenega doma: šmarski občinski svetniki že drugič zavrnili Nunčičevo


zd-smarjeNa včerajšnji seji občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah so svetniki že drugič zapored zavrnili predlog Sveta zavoda JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, da dosedanji direktorici te ustanove Ireni Nunčič podajo soglasje k imenovanju na nov direktorski mandat.

Nunčičeva je bila ponovno potrjena v štirih občinah soustanoviteljicah zavoda (v Bistrici ob Sotli še ni bilo seje), v Šmarju pa se je ponovil decembrski scenarij: proti je bilo 10 od 19 svetnikov.

Po decembrski zavrnitvi je bil izveden nov razpis, na katerega sta se prijavili dve kandidatki. Ob Nunčičevi še nekdanja generalna direktorica Zavoda za zaposlovanje Zlatka Srdoč Majer.

Svet zavoda je z devetimi glasovi za in dvema proti kot kandidatko ponovno potrdil dosedanjo direktorico, a za dokončno imenovanje je potrebno soglasje vseh šestih občin soustanoviteljic. Zataknilo se je ponovno v Šmarju pri Jelšah, kjer sedanji sklic občinskega sveta Nunčičevi s tesno večino nasprotuje.

VENDARLE DOBILA MOŽNOST PREDSTAVITVE NA OBČINSKEM SVETU

Potem ko Nunčičeva na včerajšnjo sejo občinskega sveta najprej ni bila vabljena, se je po pismu devetih svetnikov župan Stanko Šket vendarle odločil, da pred odločanjem o soglasju kandidatki omogoči predstavitev programa.

A tudi slednje glede na rezultat glasovanja ni prepričalo nobenega od svetnikov, ki so njenemu imenovanju že do sedaj nasprotovali. Očitajo ji namreč več stvari, od neprimernega odnosa v kolektivu do neracionalnega vodenja te zdravstvene ustanove.

O očitkih na njen račun ter odzivih vpletenih bomo na Kozjansko.info več pisali v naslednjih dneh. Irena Nunčič bo do nadaljnjega JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah vodila kot vršilka dolžnosti.

kino_smarje_polovicka