Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan žena in materinski dan proslavili tudi v Imenem, na Bučah in v Pristavi


materinski_dan_imeno_buce_1Da so mame največji junaki, sta na proslavi krajevne skupnosti v Imenem opozorila voditelja Laura in Urban, otroci pa so se junakinjam mamam in vsem predstavnicam ženskega spola, ki so prišle na proslavo ob materinskem dnevu Krajevne skupnosti Podčetrtek v gasilski dom Imeno, poklonili s prijetnimi nastopi.

Laura in Urban, ki sta minulo soboto namesto v Planico prišla v Gasilski dom Imeno, sta poskrbela za besedne niti letošnje marčevske proslave, ki se je odvijala pod taktirko Krajevne skupnosti Podčetrtek. Strinjala sta se, da so naši skakalci zares veliki junaki, vendar so zanje največji junaki prav vse mame, ki s svojo neizmerno ljubeznijo skrbijo za svoje otroke.

Na oder sta najprej povabila najmlajše iz vrtca, ki so odplesali zajčkov ples in zapeli tri planike. Sledil je nastop harmonikarja Žana in njegove sestrice Eme, potem pa je besedo dobil župan Peter Misja, ki je dejal, da letos v mesecu marcu praznujejo vse predstavnice ženskega spola, dan za praznik imajo celo moški, vsem tem marčevskim praznovanjem pa se letos pridružuje še družinski praznik Velika noč. Poudaril je pomen žensk v družbi, njihovo vlogo v družini in razumevanje z moškimi, kar družini daje zaključeno celoto in harmonijo. Potem pa je v roke vzel harmoniko in skupaj z vnukinjama Mio in Emo zapel in zaigral.

materinski_dan_imeno_buce_2

Sledili so nastopi otroškega in mladinskega zbora OŠ Podčetrtek ter cerkvenega otroškega zbora, otroci pa so se predstavili še kot odlični recitatorji in harmonikarji. Zapeli so še Obsoteljski slavčki, predsednik KS Podčetrtek Urban Videtič pa se je zahvalil vsem, ki so soustvarjali letošnjo proslavo ter vse skupaj povabil na prijetno druženje.

V Krajevni skupnosti Buče so se minulo soboto skoraj vsi tisti krajani, ki niso odšli v Planico, zbrali na proslavi v čast mamicam in vsem predstavnicam ženskega spola. Otroci, ki so se predstavili na odru v poplavi lepih besed o njih, niso pozabili niti na moške in si s svojo prisrčnostjo prislužili veliko simpatij občinstva.

Na Bučah radi delajo z roko v roki, saj so prepričani, da le-to obrodi dobre sadove. Tako je bilo tudi na tradicionalni marčevski proslavi, kjer pa so največji zalogaj imeli v tamkajšnjem kulturnem društvu. Silva Valenčak, do nedavna predsednica društva, je tudi tokrat otroke pripravila na marčevski nastop. Na pomoč ji je priskočila še Urška Plevnik, ki je otroke pripravljala v Ortnicah, in na odru gasilskega doma na Bučah je bilo moč videti in slišati marsikaj.

Program je odlično povezovala Nika Ivanc in na oder vabila otroke. Najprej so s samozavestnimi nastopi navdušile najmlajše nastopajoče, za njimi pa še vsi ostali, ki so prepevali in se izkazali še kot odlični igralci. Obe dramatizaciji sta bili zares odlično odigrani, imeli pa sta tudi primerno sporočilno vrednost. Na koncu so vsi nastopajoči skupaj s pevci Mešanega pevskega zbora Buče zapeli še skupno pesem o mamah in tako na najlepši možni način zaključili dogajanje na odru.

materinski_dan_imeno_buce_3

Še preden se je začelo druženje, je zbrane nagovorila županja Milenca Krajnc, ki je poudarila, da je povsod pomembno medsebojno sodelovanje, tako v družini kot lokalni skupnosti. Čestitke vsem ženskam je izrekel še predsednik KS Buče Branko Lugarič in se zahvalil vsem, ki so soustvarjali kulturni program in jim pomagajo pri uresničevanju zastavljenega dela.

Zbrane je nagovoril še predsednik KD Buče Marko Mramor, ki se je predvsem zahvalil nekdanji predsednici društva Silvi Valenčak za vse minulo delo v želji, da bi skupaj dobro delali še naprej. Silva mu je seveda pritrdila in zagotovila, da verjame, da jim bo to tudi uspelo. Po vseh izrečenih besedah se je nadaljevalo druženje ob dobri kapljici, hrani in glasbi.

V Krajevni skupnosti Pristava pri Mestinju se v dneh okoli materinskega dne vsem mamicam, babicam, ženam in dekletom poklonijo z marčevsko proslavo. Letos so najmlajši s tamkajšnjega vrtca in šole ponovno nanizali številne lepe besede namenjene prav njim, med slednjimi pa so se znašle tudi tiste, ki so pobožale srca moških.

Da je praznovanje materinskega dne v Pristavi pri Mestinju že dolgoletna tradicija, je v pozdravnih besedah poudaril Srečko Gobec. Vsem predstavnicam ženskega spola je čestital ob vseh marčevskih praznikih in z veseljem pozdravil, da praznovanje poteka skupaj z njihovimi moškimi polovicami. Poudaril je še, da se je borba v kraju glede ohranitve šole še kako obrestovala.

 

Da je temu res tako, so dokazali mladi nastopajoči, ki so se predstavili na odru. S prisrčnim plesom in recitacijami so najprej očarali najmlajši iz vrtca, potem pa so pred mikrofone stopili šolarji, ki so veselo recitirali, plesali, peli in igrali. Pa ne le to, celo športne veščine so prikazali na odru. Dokazali so, da so v nastopanju pravi mojstri, ter si prislužili številne aplavze in občudovanja vseh v dvorani, še najbolj pa seveda svojih najbližjih.

materinski_dan_pristava

 

Pravo veselje je bilo, poleg otrok na odru, namreč opazovati ponose starše in stare starše, ki so spremljali nastope otrok, in to veselje dokazuje, da so tovrstne proslave za vse še kako dobrodošle. Temu je prikimal tudi župan Podčetrtka Peter Misja, ki je vsem ženskam čestital ob praznikih in se jim zahvalil za vse, kar čez leto naredijo za svoje otroke in družbo.

Svojo čestitko je ob koncu nadgradil še z igranjem na harmoniko. Poleg župana in otrok pa so na pristavškem odru zapele še nepogrešljive Vaške pevke iz Pristave in skupina Kvarta. Po proslavi se je nadaljevalo prijetno druženje z obilico dobre volje.

Vir in foto: Zdenka Ivačič, OKO