Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Valentinov koncert Nine Pušlar v Šmarju (FOTO/VIDEO)


valentinov_koncert_nine_puslar_v_smarju (1) V nedeljo, 14. 2. 2016, se je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah odvil valentinov koncert Nine Pušlar z gosti vokalno skupino Osti jarej.

Za prav poseben in romantičen zaključek dneva zaljubljenih je v Šmarju pri Jelšah poskrbela znana slovenska pevka Nina Pušlar s svojo spremljevalno skupino.

valentinov_koncert_nine_puslar_v_smarju (2)

Nina je ena redkih slovenskih pevk, ki s svojo preprostostjo in čudovitim glasom vedno znova očara svoje poslušalce in gledalce. Na tokratnem koncertu je nastopila bosa in blestela v čudoviti beli kreaciji, kar je že tako ali tako odličnemu vzdušju v dvorani dodalo še tisto posebno zaljubljeno toplino.

Nina je že na samem začetku koncerta predstavila člane svoje spremljevalne skupine, brez katerih koncerti ne bi bili tako odlični kot so, saj ravno v živo odigrana spremljevalna glasba, poleg odličnega vokala, seveda, naredi tisto pravo vzdušje. Nino na koncertih spremljajo kitarist in spremljevalni pevec Janez Skaza, klaviaturist Aleš Ogrin, bobnar in spremljevalni pevec Tomi Purich, baskitarist Giovanni Toffoloni, saksofonist Jani Šepetavec, po novem pa tudi naša domačinka Ana Ferme, ki je v bendu prevzela vlogo spremljevalne vokalistke.

valentinov_koncert_nine_puslar_v_smarju (3)

Koncert so otvorili s pesmijo Vprašanja srca, kateri so sledile še druge Ninine uspešnice, kot so Slečeno srce, Poljub na klopci, Svet je tvoj, Sladoled z vesoljem, prosim, Vse, kar rečeš mi, Bilo lepo bi in Saj sva skupaj. V slednji so se Nini in bendu na odru pridružili še člani podčetrtške vokalne skupine Osti jarej, ki deluje pod vodstvom priznanega dirigenta in zborovodje prof. Aleša Makovca. Prav tako v skupni izvedbi je zazvenela pesem Kdo še verjame, ki jo Nina skupaj s Stiškim kvartetom premierno izvedla na Slovenski popevki leta 2012.

Sledil je nastop gostov, moške vokalne skupine Osti jarej, ki je koncert popestrila z a capella izvedbo pesmi Julija, Ko mene več ne bo in Ružo crvena, nato pa je oder ponovno zavzela mladostna energija Nine in spremljevalnega benda. V nadaljevanju skoraj dvournega koncerta so izvedli še kar nekaj Nininih uspešnic, med drugim tudi Rok trajanja, Počasi izgubljam te, ki je ena izmed pesmi na Nininem zadnjem albumu Malo drugače, Ni ona, ki je bila Ninina prva samostojna pesem po zmagi na Bitki talentov, od katere mineva že 10 let, pa tudi pesmi Super par, Tik tak tok, na katere latinski ritem je kot presenečenje večera zaplesal mlad domač plesni par, ki ga tvorita odlična plesalca Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, novi singl To mi je všeč, Dež, Pozdrav z ljubeznijo in Ta svet ne zna živet, Nina in »naša« Ana pa sta v duetu zapeli še pesem Punca, ki jo na albumu Med vrsticami iz leta 2011 Nina prepeva skupaj z Janom Plestenjakom, in poželi ogromen aplavz. Ker pa je navdušeno občinstvo bilo željno nadaljevanja odlične glasbe, se je Nina s spremljevalno skupino po močnem aplavzu vrnila v dvorano; a tokrat ne na oder, temveč med publiko. Tam je za popoln zaključek tega s pozitivno in mladostno energijo nabitega, a hkrati romantičnega koncerta, skupaj s svojo ekipo izvedla še pesem Med vrsticami, tokrat v popolnoma akustični izvedbi. Koncert najbrž ni pustil ravnodušnega niti enega posameznika v dvorani, saj so z zvezdo večera prepevali tako starejši kot tudi najmlajši obiskovalci, Nina pa je ponovno dokazala, da sodi v sam vrh slovenske glasbene scene.

v/t/f: Dejan Hribernik