Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina vabi na informativna dneva 2016


informativni_scrs_2016_1Šolski center Rogaška Slatina vabi na informativne dneve, ki se bodo odvijali v petek, 12. 2. 2016, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. 2. 2016, ob 9. uri. Obiskovalcem bodo pokazali šolo, vsi bodoči dijaki pa boste lahko spoznali učitelje in zaznali utrip šolskega in domskega življenja Šolskega centra Rogaška Slatina, “Šole za znanje, smeh in sanje!”.

Šolski center Rogaška Slatina je zrasel iz tradicije poučevanja za steklarske poklice in sprva kot Steklarska šola svoje prve dijake sprejel septembra 1947. Danes je v trinajstih oddelkih skupno 248 dijakinj in dijakov, ki obiskujejo programe gimnazije (nadaljevanje šolanja na univerzitetnih in visokošolskih študijih), tehnik optik (zaposlitev ali samozaposlitev (poklic: optik) ali nadaljevanje šolanja na visokošolskih študijih) in tehnik steklarstva (zaposlitev ali samozaposlitev (poklic: steklar) ali nadaljevanje šolanja na visokošolskih študijih).

Na ŠCRS se še kako zavedajo, da je izbira poklica ena najpomembnejših prelomnic v življenju, zato so za bodoče dijake pripravili kvaliteten vpogled tako v izobraževanje za poklice kot tudi možnosti za nadaljevanje šolanja.

Številne šolske in obšolske dejavnosti ŠCRS
V okviru šolanja pa na ŠCRS vsako leto potekajo številne šolske in obšolske dejavnosti. Med prve se uvrščajo projektni dnevi, ekskurzije v okviru pouka, učne situacije, tekmovanja v znanju in športna tekmovanja, koncerti, obiski gledališča, priprava prireditev, Unesco, dan odprtih vrat, Zdrava šola, izbirni predmeti, poglabljanje za maturo in poklicno maturo, dijaške izmenjave z drugimi srednjimi šolami, Erasmus+ …

informativni_scrs_2016_3

Obšolske dejavnosti pa so raziskovalno delo, pevski zbor, šolski radio, spletni časopis, šahovski krožek, akvaristični krožek, kemijski krožek, filmski abonma, gledališki abonma, dejavnosti dijaške skupnosti (ŠCRS se druži), šolska glasbena skupina, ekskurzije v tujino v okviru OIV, prostovoljno delo mladih, likovna kolonija mladih, podjetniški krožek, projekt sodelovanja s Knjižnico Rogaška Slatina …

informativni_scrs_2016_4

Dijaki ŠCC dosegajo odlične rezultate na vseh področjih
Šolski center Rogaška Slatina se lahko med drugim pohvali, da v času šolanja dijaki dosegajo izjemne rezultate pri tekmovanjih znanja, maturi in poklicni maturi. V vsaki generaciji so tudi zlati maturanti. Številni dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina so danes že zdravniki, farmacevti, doktorji znanosti, gradbeni inženirji, novinarji, uspešni podjetniki, optiki in optometristi, steklarji, umetniki … Na šolo se radi vračajo in želijo pozitivno prispevati.

Odlični odnosi med dijaki in učitelji
Temeljno poslanstvo šolskega centra je po besedah ravnateljice Dubravke Berc Prah spodbujanje veselja do učenja in razvijanje spoštovanja do vsakega posameznika. Udejanjanje tega pa se v prvi vrsti odraža na dijakih in zaposlenih. Kakovosten pouk dijakom omogoča uspešno nadaljevanje šolanja, pridobivanje funkcionalnega znanja, razvoj osebnih in strokovnih zmožnosti in s tem doseganje lastnih življenjskih ciljev.

informativni_scrs_2016_5

“Dijaki ŠCRS vsak dan vstopamo v majhno domačo šolo z odličnim vzdušjem. Po hodnikih se srečujemo z nasmejanimi in sproščenimi dijaki ter prijaznimi učitelji, ki so se pripravljeni pogovoriti, ti pomagati in ti seveda predajati znanje. Čeprav se moramo na napovedano spraševanje in pisne preizkuse dobro pripraviti, nam šola ponuja veliko šolskih in obšolskih aktivnosti skozi vse šolsko leto.” Ela Tišma, 3. b

“Smo ena od manjših šol v Sloveniji, kar je naša velika prednost. To se odraža na kakovosti dela in na naših medsebojnih odnosih in ne nazadnje tudi na doseganju odličnih rezultatov pri tekmovanjih znanja in na maturi. Opaziti je, da tudi okolje prepoznava našo kakovost, saj nam starši zaupajo, devetošolci se radi vpisujejo k nam, ker jim pomagamo z individualnim pristopom, napovedanim spraševanjem in odprto komunikacijo.” Mateja Jagodič, prof.

Vabljeni torej na informativne dneve na Šolski center Rogaška, ki se bodo odvili v petek, 12. 2. 2016, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. 2. 2016, ob 9. uri.

informativni_scrs_2016_2