Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah: občinski denar za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja


denarObčina Šmarje pri Jelšah je objavila javni razpis za dodelitev denarja iz občinskega proračuna za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja. Nekaj manj kot 95.000 evrov je namenjenih za naložbe v kmetijska gospodarstva v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, pomoč za plačilo zavarovalnih premij, naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v dopolnilne dejavnosti na kmetiji, izobraževanje in za podporo delovanju kmetijskih društev, so sporočili iz Občine Šmarje pri Jelšah.

V letošnjem proračunu Občine Šmarje pri Jelšah je za področje kmetijstva zagotovljenih 172.000 evrov. Poleg denarja, ki je predmet aktualnega razpisa, občina zagotavlja še 60.000 evrov za ureditev kletnega dela Skazove hiše v Šmarju pri Jelšah. V njej bo urejena vinska klet, ki jo bo upravljalo Društvo kletarjev in vinogradnikov Trta Šmarje pri Jelšah.

Celoten razpis je objavljen na spletni strani www.smarje.si (klik!). Za morebitna dodatna pojasnila vam je na voljo mag. Zinka Berk, vodja oddelka za gospodarstvo, telefon: 03 81 71 622.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah