Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah: Evropski in državni denar za prometno strategijo


images_slike3_ured7_Smarje_denarObčina Šmarje pri Jelšah bo za pripravo celostne prometne strategije prejela dobrih 59 tisoč evrov evropskega in državnega denarja. V prihodnjih dneh bo občina objavila javno naročilo za izdelavo dokumenta.

Celostna prometna strategija bo izdelana v letu dni, celoten strošek bo 85 tisoč evrov. Občina Šmarje pri Jelšah je za pridobitev nepovratnega denarja kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo. 85 odstotkov pridobljenega denarja bo iz Evropskega kohezijskega sklada, 15 odstotkov iz državnega proračuna.

Slabih 26 tisoč evrov bo občina zagotovila v proračunih za letos in prihodnje leto. V letošnjem proračunu občine je za pripravo dokumenta zagotovljenih 17 tisoč evrov, v državnem proračunu nekaj več kot 39 tisoč. Preostanek denarja bo zagotovljen prihodnje leto; v proračunu občine dobrih 8 tisoč evrov, v državnem proračunu nekaj manj kot 20 tisoč evrov.

Celostna prometna strategija bo strateški dokument trajnostnega načrtovanja prometa. Cilji priprave in izvedbe dokumenta so med drugim izboljšati prometno varnost in povezanost občinskega središča z zaledjem, zmanjšati onesnaženje, povečati učinkovitost in zmanjšati stroške potniškega in tovornega prevoza.

Z uresničitvijo dokumenta bo izboljšana tudi kakovost življenja občanov. Na osnovi sprejete celostne prometne strategije bi se lahko Občina Šmarje pri Jelšah prijavila na razpise za manjše izboljšave prometne infrastrukture, ki bi bile sofinancirane z naslova finančne perspektive 2014-2020.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah (Sergeja Javornik)