Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rade Šerbedžija navdušil v Rogaški Slatini (foto in video)


koncert_rade_serbedzija_rogaska_1Sinoči je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal koncert svetovno znanega filmskega, gledališkega in televizijskega igralca Rada Šerbedžije, ob spremljavi skupine Zapadni kolodvor in gostom Juretom Ivanušičem. Ti odlični glasbeniki so obiskovalcem pričarali nepozaben večer, poln nostalgije in kvalitetne glasbe, za kar gredo v prvi vrsti zasluge odličnemu interpretu Šerbedžiji.

70-letnega Hrvata srbskega rodu Rada Šerbedžijo, prejemnika številnih filmskih nagrad, večina pozna kot filmskega, televizijskega in gledališkega igralca, nekoliko manj pa kot pesnika in glasbenika. Izdal je štiri pesniške zbirke in posnel štiri glasbene albume.

Več kot 160 filmskih vlog, sodeloval s številnimi filmskimi igralci
Pohvali se lahko z več kot 160 različnimi filmskimi vlogami – med njimi tudi s t.i. blockbusterji (komercialne uspešnice z vrhunskimi dohodki). Na izvlečku njegove filmografije lahko najdemo naslove kot so: Before the Rain (glavna vloga), Mission Impossible II, Harry Potter, Snatch, Batman Begins, Space Cowboys, The Quiet American, The Saint, The Fog (2. glavna vloga), Taken 2, In the Land of Honey (glavna vloga, z režiserko Angelino Jolie), X-Men, Stigmata, Moscow Zero, 5 Days Of War…

Snemal je s številnimi svetovno znanimi imeni ameriške filmske industrije (Morganom Freemanom, Antoniom Banderasom, Andyjem Garcio, Angelino Jolie, Jessico Alba, Christianom Slaterjem, Val Kilmerjem, Michaelem Caneom, Michaelom Mooreom, Brad Pittom, Tom Cruiseom, Clint Eastwoodom, Tommy Lee Jonesom, itd.)

koncert_rade_serbedzija_rogaska_2

Večer v znamenju poezije, odličnih interpretacij in spominov
Obiskovalci so sinoči uživali v pravi glasbeni poslastici, ki so jo pripravili Šerbedžija in člani skupine Zapadni kolodvor, za piko na i pa je poskrbel slovenski igralec in glasbenik Jure Ivanušič. Ljubitelji dobre glasbe so uživali v izjemni predstavi odličnega interpreta, ki je med drugim ena najpomembnejših osebnosti “jugoslovanske” kinematografije in kulturnega Skupaj so ustvarili unikaten kulturno – umetniški dogodek.

Seveda pa je Šerbedžija, ki velja za kultno ikono jugoslovanskega kulturnega prostora, obiskovalce pozdravil in nagovoril v slovenskem jeziku. Med nastopom pa je z obiskovalci delil številne spomine na dogodke, ki so ga zaznamovali in jih je doživljal na svoji ustvarjalni poti, med drugim tudi tiste, ki jih je leta 1990 doživljal v Rogaški Slatini.

koncert_rade_serbedzija_rogaska_3

Vabljeni k ogledu video posnetka utrinkov sinočnjega koncerta in galerije fotografij.

eH

slavija-polsi-klik