Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ovadbe v primeru šentjurske Resevne


images_slike3_ured10_regionalno_policijska uprava celjeS Policijske uprave Celje so sporočili, da so zaradi oškodovanja upnikov kriminalisti ovadili dve osebi. Ti so namreč zaključili z obsežno preiskavo s področja gospodarske kriminalitete. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja upnikov po 227. členu Kazenskega zakonika so kazensko ovadili dve osebi.

Odgovorni  osebi povezanih gospodarskih družb sta  oškodovali okoli 180 upnikov  gospodarske družbe iz Šentjurja, zoper katero je bil v letu 2013 uveden stečaj. Upnike sta oškodovali  za okoli 1,5 milijona EUR.

Kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni predsednik uprave delniške družbe  v  letih  2011  in  2012 ob pomoči prokuristke povezane gospodarske družbe, postopoma izčrpaval gospodarsko družbo, ko je bila ta že plačilno nesposobna,  pri čemer je na podlagi lažnih asignacijskih pogodb prenakazal za okoli 630.000 EUR dnevnih  izkupičkov iz lastnih trgovin na povezano gospodarsko  družbo, nanjo pa  nezakonito prenesel tudi dve nepremičnini, vredni okoli  800.000  EUR. Prav tako je v skupnem znesku okoli 57.000 EUR prednostno poplačal nekaj upnikov. Za kaznivo dejanje oškodovanje upnikov je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Po neuradnih informacijah gre za obravnavno v okviru nekdanjega trgovskega podjetja Resevna iz Šentjurja.

polovicka_celje_klik