Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji ŠC Rogaška Slatina med šest najboljših v Sloveniji


kosarkarji_scrs_1V torek, 26. januarja 2016, so si dijaki ŠCRS z dvema zmagama in 1. mestom na državnem četrtfinalnem turnirju priborili mesto v državnem polfinalu, torej med 6 najboljših šol v Sloveniji.

Prvo tekmo so odigrali proti SGSŠ Maribor. Tekma je bila napeta ter zanimiva, naši košarkarji pa so jo dobro odigrali. Rezultat tekme je bil 62:53, zmagali so košarkarji ŠCRS. Največ točk je dosegel Žiga Švigelj in sicer 18. Takoj za njim pa: David Drame-15, Tadej Tabak-8, Patrik Tabak-8, Tony Remih Jagrič-5, Niko Volarič-4 in Luka Božak-4. Najboljši igralec pri gostih pa je bil Tim Tomažič, ki je dosegel 16 točk.

Naslednjo tekmo sta odigrali Gimnazija Ptuj proti SGSŠ Maribor. Tekma je bila malce manj napeta, rezultat pa je bil 66:73 v korist SGSŠ Maribor. Najboljši igralec gimnazije Ptuj v tej tekmi je bil Jan Osterc, ki je dosegel 24 točk, pri SGSŠ pa Marko Matijevič s 30 točkami.

kosarkarji_scrs_5

Zadnjo tekmo so odigrali košarkarji ŠCRS proti gimnaziji Ptuj. Ta tekma je bila bolj umirjena ter sproščena. Rezultat je bil namreč 70:31 in zmago je odnesel ŠCRS. Največ točk, 22 pa je dosegel Niko Volarič. Sledili so mu: Žiga Švigelj-16, Luka Božak-12, Tony Remih Jagrič-10, David Drame-6 ter Patrik Tabak-4. Pri nasprotnikovi ekipi pa je največ točk dosegel Jan Osterc- 9.

Košarkarji ŠC Rogaška Slatina so se odrezali odlično in vsi upajo, da tako igrali tudi v prihodnje. Čestitke vsem košarkarjem ter trenerki ekipe, Zori Tabak.

Elina Pažon, 1.a