Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župani o dogodkih, ki so zaznamovali preteklo leto in pričakovanjih za 2016 (1.del)


dogodki_2015_kio_1Tudi v minulem letu ni manjkalo dogodkov, ki so zaznamovali svet, Slovenijo in lokalno okolje. Žica, begunci, Sirija, afera Volkswagen, menjave ministrov po tekočem traku, razplet Patrie, Pirangate, referendum o družinskem zakoniku, stavka policistov, so le nekateri izmed dogodkov, ki so zaznamovali svet, Slovenijo in lokalno območje v minulem letu.

Lansko leto si bomo najbolj zapomnili tudi po številnih aferah, med katere zagotovo sodi evtanazija na lastno pest, ki naj bi jo izvedel ljubljanski zdravnik, afera s honorarji  je odnesla ministrico za izobraževanje Stanko Setnikar Cankar, za njo pa po dobrem tednu ministrovanja še Klavdijo Markež (plagiatorstvo). Novembra je vlada začela postavljati bodečo žico na meji s Hrvaško, med glavnimi razlogi naj bi bila vse glasnejša namigovanja o t. i. mini schengenu, iz katerega bi bila Slovenija izključena.

V letu 2015 pa ne moremo mimo dogajanj na slabi banki, kjer naj bi si takratno vodstvo izplačevalo bajne zneske in jih opravičevalo kot “nagrade” za njihovo delo. Vlada je posledično zamenjala vodstvo banke. Ob vsem pa si bomo leto 2015 zapomnili še po “pranju umazanega perila” KPK, stavki policistov, družinskem referendumu in uvedbi davčnih blagajn, ki naj povsod po Sloveniji zaživele v letu 2016.

Je pa leto 2015 minilo tudi v luči športnih odhodov oz. prekinitve – začasna prekinitev športne kariere naše šampionke Tine Maze in slovo boksarja Dejana Zavca.

Za vedno pa sta se od nas poslovila velikan slovenske narodnozabavne glasbe Slavko Avsenik in starosta slovenske politike in eden od najvidnejših slovenskih intelektualcev France Bučar.

Tudi tokrat pa smo vprašali županjo in župane občin Obsotelja in Kozjanskega kaj je po njihovem mnenju najbolj zaznamovalo svet, državo in lokalno okolje, ob tem pa jih prosili še za napoved in pričakovanja v letu 2016.

V prvem delu prisluhnite, kateri dogodki so po mnenju županje in županov najbolj zaznamovali leto 2015 in kaj pričakujejo od leta 2016. Tokrat na vprašanja odgovarjajo županja občine Kozje Milenca Krajnc, župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak in župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič.

Županja občine Kozje Milenca Krajnc:

Župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket:

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak:

Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič:

eH