Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vinska kraljica Slovenije 2016 je Sara Stadler iz Bistrice ob Sotli


sara-stadler-vinska-kraljica-slovenije-2016V petek, 8. januarja, so v Radencih okronali že 20. vinsko kraljico Slovenije, Saro Stadler, ki prihaja iz Bistrice ob Sotli. 20-letna Sara je tako nasledila lanskoletno vinsko kraljico Sandro Vučko, krono pa sta ji nadela kmetijski minister Dejan Židan in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. 

Vinsko kraljico Saro je seveda izbrala komisija, ki jo sestavljajo pokrovitelji projekta in predstavniki stroke. Po njihovem mnenju je mlada in energična Bistričanka najprimernejša, da bo vse leto združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in v svetu. Pomembno pa je tudi dejstvo, da izhaja iz družine, ki se ukvarja z vinogradništvom in sadjarstvom in morda je prav to botrovalo odločitvi za študij agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Vini 20. vinske kraljice sauvignon in laški rizling
Vinska kraljica Sara je za svoji vini izbrala vini priznanega vinogradnika iz svojega kraja, sauvignon letnik 2015, polsladko, in ledeno vino laški rizling letnik 2009, sladko. 21-letnica, ki prihaja iz petčlanske delavsko-kmečke družine, pa je na kronanju predstavila svojo vpetost v kulturno dogajanje kraja, iz katerega prihaja. Na prireditvi so nastopili člani Mešanega pevskega zbora, v katerem poje tudi Sara, poleg njih pa še glasbenika Adrijan in Franci Černelč in člani Še-Bi Teatra.

Seveda so vsi krajani Bistrice prepričani, da bo letošnja vinska kraljica odlično promovirala Bistrico ob Sotli ter s tem pripomogla k prepoznavnosti in razvoju turizma. Na to je ponosen tudi župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, ki je vinsko kraljico priložnostno napovedal že pred novim letom.