Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vasko Atanasovski trio navdušil na Grobelnem (foto in video)


koncert_vasko_atanasovski_trio_grobelno_1Minuli petek je v Domu krajanov Grobelno potekal koncert za glasbene sladokusce, nastopili so namreč odlični glasbeniki, ki sestavljajo trio, poimenovan po svetovno znanem skladatelju, saksofonistu in flavtistu, ki že leta s svojo energično in s čustvi nabito glasbo združuje orient in okcident, Vasku Atanasovskem. Člani ŠKMŠ in KD Grobelno so združili moči in po vzoru že kultne MTV odaje “Unplugged” na Grobelno povabili glasbenike, ki s svojo glasbo že leta razvajajo nekoliko zahtevnejše obiskovalce. Pred nastopom tria je zbrane zabavala vse bolj uveljavljena domača skupina Epik Akustik.

Trio Vasko Atanasovski poleg vsestranskega glasbenika sestavljata še energični tolkalec Marjan Stanić in odličen kitarist Dejan Lapanja. Konec lanskega leta so obeležili peto obletnico skupnega glasbenega delovanja. Po težko pričakovanem začetku koncerta je trio s strani nekaj deset obiskovalcev že s prihodom na oder požel gromozanski aplavz.

koncert_vasko_atanasovski_trio_grobelno_2

Tranžanrski trio, Vasko sodeloval s svetovno znanimi glasbeniki in skupinami
Trio se je v letih delovanja, tako na slovenskih kot tujih odrih, uveljavil kot eden najbolj vsestranskih skupin. Oznako “transžanrska skupina” so jim številni feni nadeli prav zaradi spogledovanja z različnimi žanri, vse od džeza, rocka in klasike, tuja jim ni niti ljudska glasba.

V Mariboru rojen Vasko Atanasovski je v preteklosti sodeloval z zelo različnimi glasbeniki, med drugim z zasedbo The Living Colour, stanovskih kolegom Makedoncem Vlatkom Stefanovskim, Tommyjem Emanuelom, Hindi Zahro, Marcom Ribotom in Glenom Velezom.

Bogat petkov repertoar je obsegal skladbe in pesmi v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini, tematika je bila pretežno ljubezenska, ni manjkalo navdihnjenih in izvirnih vložkov z duhovitimi metaforami. Kot je bilo pričakovati, njihov nastop ni nikogar pustil ravnodušnega, prav nasprotno –  uigrana ekipa, ki je med drugim zakuhala dve uspešni gostovanji na Kitajskem, je še enkrat več dokazala, da se odlično znajde na majhnih odrih, ko jih od poslušalcev loči le nekaj centimetrov.

koncert_vasko_atanasovski_trio_grobelno_3

Pred koncertom Vasko Atanasovski tria je zbrane z domačimi in tujimi priredbami zabavala šentjurska skupina Epik Akustik, ob čemer velja izpostaviti prodoren glas in vsestranski vokal njihove frontmenke, kar je demonstrirala s prepevanjem novejših in nekoliko starejših domačih in svetovnih hitov.

Vabljeni k ogledu video posnetka, v katerega smo zajeli nekaj utrinkov s petkovega koncerta. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na koncertu.

eH

slavija-polsi-klik