Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem zdravstvenem domu pričeli z izgradnjo težko pričakovanega dvigala


dvigalo_zd_smarje_1Minuli teden so v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah pričeli z izgradnjo dvigala. Gre za naložbo v sklopu širše prenove objekta, ki je bila načrtovana v letu 2014 in bo potekala v treh fazah. 

Novo dvigalo bo zgrajeno pri prvem vhodu v zdravstveno postajo, v notranjosti objekta. Vrednost naložbe, ki jo je v začetku junija 2015 direktorica JZ ZD Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič na novinarski konferenci podrobneje predstavila, se giblje okoli 31 tisoč evrov (cena jaška in dvigala). Dela bodo predvidoma zaključena v mesecu marcu.

Prva faza poleg izgradnje dvigala vključuje še ureditev nove sobe za informacije. V prihodnjih letih pa nameravajo uresničiti še dve etapi in sicer dokončno ureditev prostorov dežurne službe z ukinitvijo tretjega vhoda, ureditev vmesnega hodnika med osrednjim in tretjim vhodom, izdelavo nadstrešnice, kjer bi lahko počakala nujna reševalna vozila ter delno preureditev prostorov uprave.

V garažnih prostorih Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, kjer so pričeli z gradnjo novega dvigala.
V garažnih prostorih Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, kjer so pričeli z gradnjo novega dvigala.

Tretja faza prinaša obnovo osrednjega dela pritličja z gradnjo notranjega vmesnega hodnika, s čimer bi povezali prvi in drugi vhod. Načrtujejo pa tudi obnovo dveh ambulant družinske medicine in sanitarij.

Kdaj in v kakšnem obsegu bosta druga in tretja faza dejansko realizirani, pa bo odvisno od novih zahtev države glede vzpostavitve Satelitskega urgentnega centra za potrebe zagotavljanja nujne medicinske pomoči. Ker slednje še vedno niso znane, je bilo v dogovoru z Občino Šmarje pri Jelšah v letu 2015 sprejet zaključek, da se do dejanske razgrnitve načrtov države počaka z izdelavo ustrezne projektne dokumentacije še za drugo in tretjo fazo, je še povedala direktorica Irena Nunčič.

eH

slavija-polsi-klik