Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Žive jaslice v Šmarju pri Jelšah (foto in video)


zive_jaslice_smarje_2015_1Sinoči, na božič, so se v Šmarju odvile že tradicionalne jaslice, katerih glavni organizator je bila tudi letos župnija Šmarje pri Jelšah, za tehnično pripravo in scenarij živih jaslic, pa je tudi tokrat poskrbel Tomaž Stiplošek. Pri pripravi in izvedbi živih jaslic je letos aktivno sodelovalo okoli 100 ljudi.

Praznovanje rojstva Jezusa Kristusa kristjani po vsem svetu obeležujemo 25. decembra. Na Slovenskem je marsikje navada, da na božični dan priredijo žive jaslice. In prav žive jaslice postajajo tradicija kraja Šmarje pri Jelšah. Tudi letos so nekoliko spremenjeno zasnovo in potek ogleda živih jaslic pospremili številni obiskovalci.

zive_jaslice_smarje_2015_2

Celotna trasa je potekala od šmarskega kulturnega doma, kjer sta zbrane nagovorila direktor Knjižnice Šmarje Jože Čakš in “krivec” za žive jaslice župnik Tadej Linasi. Po pozdravnem nagovoru rimske vojske je karavana, ki jo je tudi letos sestavljalo približno 2.500 obiskovalcev, nadaljevala mimo šmarskega hrama, po cesti do muzeja baroka, navzdol po stopnicah za župniščem, mimo parkirišča nad ploščadjo do zgornjega dela kulturnega doma in nazaj na osrednje prizorišče.

zive_jaslice_smarje_2015_3

Pot je tudi letos potekala v mirnem božičnem vzdušju, obiskovalci so si lahko ogledali številne božične prizore, za katere je letos poskrbelo res veliko število nastopajočih. Prisotne so bile tudi prave živali, ovce, osliček in konj. Ob povratku je obiskovalce pozdravila pesem, saj sta v okviru programa nastopila dva pevska zbora.

Pred kamero smo povabili šmarskega župnika Tadeja Linasija, ki nam je podrobneje opisal trasi in prizore ob njej.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polovicka_celje_klik