Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah: ukinjen nivojski prehod, odprta nova povezovalna cesta (foto)


odprtje_povezovalne_ceste_halarjev_hrib_1Včeraj so pri Halarjevem hribu v namen uradno predali nadomestno cesto, zgrajeno ukinjenega železniškega prehoda Halarjev hrib. Pridobitev, ki je potekala s strani Občine Šmarje pri Jelšah in Direkcije RS za infrastrukturo, je zajemala gradnjo povezovalne ceste in rušitev obstoječe ceste zaradi ukinitve nivojskega prehoda.

Na priložnostni prireditvi, ki jo je povezovala Mimica Kidrič, kulturno pa popestrili učenci OŠ Šmarje pri Jelšah, sta bila prisotna župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket in vodja sektorja za železnice Maribor pri Direkciji RS za infrastrukturo mag. Dejan Jurkovič, pa tudi Peter Ozimič (Direkcija za železniški promet) in Miran Anderlič (MZP – Direkcija za železniški promet).

odprtje_povezovalne_ceste_halarjev_hrib_2

Kot je v nagovoru dejal župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, je Občina projektno dokumentacijo zagotovila že v preteklem letu, letos jeseni pa so se z Direkcijo RS za infrastrukturo dogovorili še za sofinanciranje izgradnje. Izvajalec je zahvaljujoč ugodnim vremenskim razmeram vsa dela izvedel v dobrem mesecu dni.

V sklopu gradnje je bil po besedah Šketa ukinjen in fizično zaprt nivojski prehod, odstranjena je bila stara cesta, zemljišče pa preurejeno v travnik. Zgrajena je bila nadomestna cesta v dolžini 280 metrov. Vrednost del je znašala dobrih 91.000 evrov, od tega bo Direkcija RS za infrastrukturo prispevala dobrih 72.000 evrov, ostalo, vključno s stroški projektne dokumentacije, nadzorom in zemljišči, kar znaša dodatnih 15.000 evrov, pa bodo zagotovili iz občinskega proračuna v letu 2016.

odprtje_povezovalne_ceste_halarjev_hrib_3

Z ukinitvijo nivojskega prehoda so v prvi vrsti poskrbeli za varnost udeležencev v cestnem in železniškem prometu. Ima pa po besedah župana Občina tudi v prihodnje namen ukinjati ostale nivojske prehode.

eH