Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedmi Miklavžev sejem in prihod Miklavža v Šentjurju (foto in video)


miklavzev_sejem_sentjur_2015_1Včeraj, dan pred Miklavževim, je pod okriljem Turistično informacijskega centra Šentjur potekal že sedmi Miklavžev sejem. Namen in poslanstvo sejma je v prvi vrsti popestritev dogajanja v starem trškem jedru Šentjurja, ob tem pa ne smemo pozabiti na pomembno raven poslanstva in sicer spodbujanje promocije lokalnih ponudnikov.

Pestro dogajanje za vse generacije in obiskovalce
Sinoči je tako ponovno zaživel Zgornji trg Šentjurja, ki se letos ponaša s prestižnim imenovanjem najlepše urejenega trškega jedra v Sloveniji in poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije v akciji Moja dežela lepa in gostoljubna. Letos je na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija bilo prisotnih 25 ponudnikov, ki so v veliki večini domači. Obiskovalci so se lahko družili ob kuhanem vinu in sladkih dobrotah, na bližnjih stojnicah pa tudi nakupovali unikatne in praznične izdelke domače obrti.

miklavzev_sejem_sentjur_2015_2

O letošnjem sejmu in ponudnikih nam je več povedala vodja TIC Šentjur Alenka Testaniere:

Seveda pa si je bilo tudi letos v času sejma možno brezplačno ogledati Galerijo Zgornji trg, Ipavčevo hišo, arheološko razstavo Rifnik in njegovi zakladi, za ljubitelje dobre glasbe in nostalgike pa še spominsko sobo New swing quarteta.

Najmlajši uživali v predstavi in pričakovanju Miklavža
Na dogodku sta bili ves čas prisotni maskoti Mladinskega centra Šentjur, za kulturni program pa je poskrbela VS Terca. Seveda pa je bilo poskrbljeno za najmlajše obiskovalce, saj so za njih pred Galerijo Zgornji trg pripravili pravo presenečenje – predstavo Zalino božično presenečenje, ki ji je sledil prihod prvega decembrskega dobrega moža – Miklavža, ki je otroke najprej obdaroval z odličnimi medenjaki.

miklavzev_sejem_sentjur_2015_3

Več o dogodku nam je v kamero zaupala vodja OI JSKD Šentjur Nastja Močnik:

Miklavže je otroke še enkrat obiskal v bližnji cerkvi, kjer so jih že čakala darila.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik