Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi harmonikarji že 13. na pristavškem odru


harmonikarji_pristava_2015V Kulturnem društvu Pristava pri Mestinju se zavedajo, da na mladih svet stoji tudi na glasbenem področju, zato so že trinajstič v goste povabili mlade harmonikarje in ansamble, ki so navdušili občinstvo v pristavški večnamenski dvorani.

Dragica Gobec, gonilna sila Kulturnega društva Pristava pri Mestinju, s svojimi sočlani vzorno skrbi za kulturno dogajanje v kraju. Že trinajstič so tako na oder v domači dvorani povabili mlade harmonikarje in ansamble ter ne le popestrili nedeljsko popoldne in obogatili kulturni utrip kraja, ampak ponovno poskrbeli, da so se mladi glasbeniki lahko predstavili širši publiki. Letos se je na odru zvrstilo kar 21 nastopajočih posameznikov in skupin.

Še preden je zadonela glasba, pa je predsednica KD Pristava Dragica Gobec nagovorila zbrane in dejala, da so veseli visoke udeležbe nastopajočih, kar pomeni, da se ni bati za nadaljnja srečanja. »Letos je že 13. srečanje in ponosni smo, da se je na teh srečanjih in na tem odru zvrstilo kar 610 mladih harmonikarjev in veliko ansamblov,« je dejala Gobčeva ter navdušeno povedala, da je lepo je videti toliko mladih nadobudnih glasbenikov, ki prihajajo iz bližnjih in daljnih krajev.

mladi_harmonikarji_pristava_2015_2

V nadaljevanju je veliko zahvalo izrekla še vsem staršem mladih glasbenikov, ki vzpodbujajo svoje otroke ter jih redno vozijo na vaje in nastope. »Potrebno je ogromno volje in truda, da prideš do nastopov in nadaljnjih uspehov,« je prepričana Dragica, ki ponosno pove, da so v društvu veseli in  zadovoljni, da so v teh letih s svojim požrtvovalnim delom, organizacijo, petjem in igranjem prispevali svoj del za lepše in bolj veselo življenje v kraju in Občini.

Pozabila pa ni niti na zvesto občinstvo, ki je po njenih besedah prav tako pomembno, saj slednji s svojo prisotnostjo vzpodbujajo mlade glasbenike in jih nagrajujejo z bučnimi aplavzi. Na koncu se je zahvalila še vsem, ki kakorkoli pripomorejo, da društvo tako uspešno dela, in zbranim zaželela vesele božične praznike ter srečno novo leto 2016.

Na oder je za njo stopila Mimica Kidrič, ki je pletla besedne niti prireditve, na kateri so nastopili: Orkester Simona Plemenitaša, Aljaž in Kristjan Podkrižnik, Jan Herček, ansambel Kozjanski lumpi, Rok Sadek, sestrici Amadeja in Patricija Kovačič, Žurerke, trio Glas strun, Matija Jecl, ansambel Pomežik, Vinko Golob, dvojčka Kristina in Benjamin Planko, trio Bernard, Iztok in Žan, Nejc Samastur, ansambel Navihanci, zasedba: Amadeja in Patricija Kovačič, Anja Plemenitaš, Dejan Zupan in Žan Stres, Andraž Piko, Lucija  Turnšek, ansambel Zadetek, Marvin Kotnik in ansambel Pik.

mladi_harmonikarji_pristava_2015_3

 

Prav vsi nastopajoči so bili nagrajeni z bučnimi aplavzi.

Ob koncu je vsem mladi glasbenikom čestital župan Podčetrtka Peter Misja, ki je vesel, da mladi radi igrajo harmoniko in druge inštrumente, in še poudaril, da se glede na videno ni bati za prihodnost slovenske glasbe. Zahvalil se je še organizatorjem, ki se iz leta v leto trudijo in na odru vedno zberejo lepo število mladih glasbenikov, ter voditeljici Mimici Kidrič v imenu društva in občine podaril šopek.

Zdenka Ivačič, OKO

Fotografije: Štefan Jerebic