Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kristalna vas v Rogaški Slatini vse do sredine januarja (foto)


kristalna_vas_rogaska_slatina_2015_1Na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini lahko obiskovalci vse od prve adventne nedelje naprej decembrski praznični utrip doživljajo nekoliko drugače. Hiške, ki po zunanji obliki spominjajo na kristale ter oder s številnimi kulturnimi dogodki tvorijo edinstveno praznično kuliso Kristalne vasi.

Do konca decembra so se v Kristalni vasi, pri oblikovanju katere so upoštevali naravne danosti Rogaške Slatine, poleg sejma, na katerem so darila nakupovali Miklavž, Božiček in dedek Mraz, vsako soboto in nedeljo odvili številni kulturno-zabavni dogodki. Vas je oblikovana po podobi kristalov, prav tako pa sejemske hišice, ki z bliščem in svetlobo predstavljajo kristale. Seveda pa dogajanja ne bo konec z novim letom, dogajanje se bo raztegnilo vse do sredine januarja, ko bodo novo leto praznovali številni pravoslavni gosti.

Organizator dogodkov na Evropski ploščadi je Ustanova Kristalna vas s pokrovitelji ter sodelovanje Miklavževe druščine, JSKD OI Rogaška Slatina, Občine Rogaška Slatina in Zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

kristalna_vas_rogaska_slatina_2015_2

V Rogaški Slatini v prihodnjih dneh silvestrovanje, pravljičarna, koncert Flisarja, pravoslavna maša in ostali dogodki
Do sredine januarja se bo v Rogaški Slatini odvilo še kar nekaj prireditev. Naslednja že jutri, v četrtek, 31. decembra, ko se bo ob 22. uri pričelo silvestrovanje pri gasilskem domu PGD Rogaška Slatina z ansamblom Unikat.

V soboto, 2. januarja, ob 15. uri vrata odpira pravljičarna, kjer bodo najmlajši prisluhnili Snežkini skriti želji.

Pestro bo v četrtek, 7. januarja, ko bodo v Rogaški obeležili pravoslavni božič in sicer s pravoslavno mašo ob 11. uri v Kristalni dvorani. Po maši, ob 12. uri pa sledi nastop Harmonikarskega orkestra GŠ Rogaška Slatina.

kristalna_vas_rogaska_slatina_2015_3

Dogajanje se bo nadaljevalo v nedeljo, 3. januarja z nastopom glasbenikov GŠ Simona Plemenitaša ob 15:30 in koncertom Edvina Flisarja ob 16. uri.

Po pravoslavnem novem letu, ki ga bodo obeležili v četrtek, 14. januarja in popoldanskem nastopu Godbe na pihala Rogaška Slatina (ob 17. uri), pa bo Kristalna vas zaprla vrata.

Vabljeni, da si v galeriji fotografij ogledate utrinke s preteklih dogodkov v Kristalni vasi, ki jo je posnel Marko Plavčak.

Foto: Marko Plavčak