Koncert Adija Smolarja ob prvi petletki kantavtorstva na Grobelnem (foto, video)

1. 12. 2015 15:27

V dvorani Doma krajanov Grobelno so preteklo soboto s koncertom Adija Smolarja obeležili prvo petletko kantavtorstva na Grobelnem.

Kdo med nami ne pozna Adija Smolarja, ikone kantavtorstva. S svojimi uspešnicami, kot so Bognedaj, da bi crknu televizor, Dvajset ljubic, Gospa natakarca, Če svet prijazen bi postal, Jaz sem nor, Ko sem bil mlad, sem bil trapast, Rolica papirja in mnogimi drugimi nas zabava in spravlja v smeh že več kot 25 let… in še danes mu to več kot očitno uspeva.

DSC04354

Razprodan sobotni koncert priča o njegovi priljubljenosti še danes. Morda bi lahko dogodek najbolje označili kot kombinacijo stand upa in koncerta, saj je tekom programa zbrane dodobra nasmejal tudi z vmesnimi govori. V enem izmed njih je tako o nosu povedal: »Jaz pravim, da ni važno kakšen je; glavno da vleče«, tekom komada Trzinka siđi dole pa nam je povedal tudi vic o Francozu, ki je šel v svinjak.  Dotaknil se je tudi trenutno aktualnih tem, podal svoje mnenje o svetu in ljudeh ter na humoren način predstavil vsakdanje probleme, s katerimi se sooča prav vsak izmed nas.

Da pa ne ostanemo zgolj pri pisani besedi, lahko v videu prisluhnete izsekom sobotnega koncerta in se tako tudi sami nasmejite.

Nedvomno je Adi ponovno dokazal, zakaj je med Slovenci tako priljubljen. Njegova kombinacija glasu, odličnih besedil in humorja ga na slovenski sceni delata edinstvenega, zaradi česar je verjetno velik vzor ostalim kantavtorjem.

MLADI-avtor-KANT je ena izmed odličnih možnosti mladih kantavtorjev, da se predstavijo širši publiki. Kot pravijo organizatorji, so slednji dogodki namenjeni dajanju možnosti svežim kantom.  Nedvomno vsi z navdušenjem pričakujemo nove večere, nove nastopajoče, ki nas bodo s svojo glasbo in besedili zabavali še naprej.

DSC04362

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije in ne nazadnje obisku kakšnega kantavtorskega večera na Grobelnem, s čimer podprete nove kante.

Kristina Strašek

muzejski-polsi-klik2

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X