Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah brez soglasja šmarskih svetnikov za tretji mandat


nuncic-tretjeNa včerajšnji seji občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah dosedanja direktorica Javnega zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič ni dobila soglasja za ponovni mandat. Nezaupnico ji je na tajnem glasovanju izreklo 10 od 19 svetnikov.

Nunčičeva, ki je zdravstveni dom  vodila zadnja dva mandata, je bila edina prijavljena kandidatka za delovno mesto direktorice, njeno imenovanje je podprl tudi svêt zavoda.

Soglasje k imenovanju direktorja pa dajejo vse občine soustanoviteljice. V Rogatcu so jo že potrdili, v Šmarju pa včeraj zavrnili.

Tajno glasovanje je zahteval podžupan David Stupica, češ da so nekateri svetniki pod pritiskom in kljub nasprotovanju je 10 svetnikov ta predlog potrdilo, prav toliko pa nato tudi sprejelo sklep, da občinski svet Nunčičevi ne da soglasja za tretji direktorski mandat.

Sledi nov razpis za direktorsko mesto. Če novega kandidata ne bo do februarja, ko se Ireni Nunčič izteče mandat, bo svet zavoda imenoval vršilca dolžnosti direktorja JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.