Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan odprtih vrat Šolskega centra Rogaška Slatina (foto in video)


dan_odprtih_vrat_sc_rogaska_2015_1Na Šolskem centru Rogaška Slatina vsako leto v decembru pripravijo dan odprtih vrat, s čimer obiskovalcem predstavijo pestro in zanimivo projektno delo, programe, ki jih izvajajo, obšolske dejavnosti in še marsikaj. Obiskali smo ŠCRS in odkrili, kaj vse so letos pripravili dijaki skupaj z učitelji oz. njihovimi mentorji.

Projektni dnevi tudi letos zanimivi in poučni 
Svoje delo, dognanja in spoznanja so dijaki včeraj predstavili zunanjim obiskovalcem in predvsem devetošolcem ter njihovim staršem. V času projektnih dni, ki so letos potekali od 30. novembra, do 2. decembra, so se dijaki posvetili številnim zanimivim temam, za katere navadno pri pouku zmanjka časa oz. niso v učnem načrtu.

V vseh teh letih, odkar so uvedli projektne dneve, so dijaki v okviru le-teh lovili svoje sanje in jih delili, se ukvarjali s filmom in filmsko vzgojo, iskali Sfingino rešitev, spoznavali bistvo, ki je očem nevidno.

dan_odprtih_vrat_sc_rogaska_2015_2

8 krogov odličnost – naložba v skupno prihodnost
Letošnja rdeča nit projektnih dni je bila 8 krogov odličnosti, ob čemer ravnateljica ŠC Rogaška Slatina Dubravka Berc Prah nadaljuje, da gre tudi za 8 vrednot in prav toliko načinov in posebnih strategij, kako živeti polno in zadovoljno življenje, na, da bi ob tem pozabili nase ali na druge. Je življenjsko vodilo, ki kot svetilnik kaže pot, po kateri je mogoče čiste vesti hoditi do uspeha. Osem krogov odličnosti je po besedah ravnateljice Berc Prahove tudi prava naložba v skupno prihodnost.

dan_odprtih_vrat_sc_rogaska_2015_3

Poleg vpogleda v projekte pa so številni devetošolci obisk izkoristili za informacije, ki jim bodo še kako prav prišle v prihodnjem koledarskem in šolskem letu ob vpisih na srednje šole. Ob tem je Berc Prahova dodala, da se bo prihodnje šolsko leto na srednje šole vpisalo nekoliko manjše število dijakov kot pretekla leta, kar je posledica nekoliko nižjega števila devetošolcev.

Pred kamero smo povabili ravnateljico ŠC Rogaška Slatina Dubravko Berc Prah, ki nam je zaupala številne zanimivosti in podrobnosti z dneva odprtih vrat ŠC Rogaška Slatina. V galeriji fotografij pa si lahko ogledate foto-utrinke.

eH

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik