Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na 10. jubilejni Pozdrav vinu v Šmarju pri Jelšah


pozdrav-vinuTuristično društvo Šmarje pri Jelšah v nedeljo po martinovem, 15. novembra 2015, na trgu pred kulturnim domom pripravlja že 10. Pozdrav vinu.

Poleg že ustaljenega programa bodo tokrat sklenili še projekt, ki so ga pognali spomladi, Šmarje v cvetju in podelili priznanja in praktične nagrade tistim, ki si za urejenost svojih hiš, domačij in vrtov še posebej prizadevajo.

Nedeljski program se bo začel z Martinovo tržnico, ob 10. uri. Ob 10. 15 sledi slovesna maša z blagoslovom mladega vina v župnijski cerkvi, medtem pa bo ob 10. 30h na trgu pred kulturnim domom potekala podelitev priznanj in uporabnih nagrad tistim, ki so sodelovali pri ocenjevanju domačij, balkonskega cvetja in vrtov.

Na trgu pred kulturnim domom bo med drugimi po pol dvanajsti občinstvo nagovorila aktualna slovenska vinska kraljica Sandra Vučko, na stojnicah pa se bodo predstavili šmarski vinogradniki z letošnjo izjemno letino.

Obiskovalci bodo tudi letos za 5 evrov dobili graviran kozarec z naslovom prireditve, ki jim bo v veliko pomoč pri degustaciji žlahtne kapljice, šmarsko kislo juho, ki jo bo kot vsako leto pripravil šolski kuhar Vinko Čokl, društvo kmetic Ajda pa bo poskrbelo, da se bodo obiskovalci ob juhi podprli še s kosom domačega kruha.

V pestrem programu bodo sodelovali otroci otroškega pevskega zbora OŠ Šmarje pri Jelšah, plesalci Folklornega društva Mestinje, Godba na pihala Šmarje pri Jelšah in oktet Zibika. Pri druženju v neuradnem delu pa se bo obiskovalcem pridružil Jani Pirš.

Vabljeni v družbo mladega vina in dobrih ljudi v nedeljo, 15. novembra 2015, od 9h naprej tudi vi!

pozdrav-vinu-2015