Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju so se poklonili žrtvam prometnih nesreč


poklon_zrtvam_prometnih_nesrec_1Tretja nedelja v novembru je imenovana za svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Sinoči so se aktivisti v Šmarju pri Jelšah s prižigom sveč in minuto molka poklonili žrtvam prometnih nesreč. Poleg župana občine Šmarje pri Jelšah Stanislava Šketa, predstavnikov Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, so se žrtvam poklonili tudi predstavniki šmarske policijske postaje, predstavnik Združenja SEVER in drugi.

Smrt ali poškodba v prometni nesreči je nenaden, silovit in travmatičen dogodek, ki ima dolgotrajen v številnih primerih celo trajen vpliv na življenje celotne družine. Vsako leto se številu poškodovanih in trpečih zaradi izgube ljubljene osebe po vsem svetu prišteje več milijonov novih trpečih zaradi posledic prometnih nesreč.

Občutek žalosti in nemoči te ogromne skupine je še toliko večji, ker je veliko število žrtev mladih in ker bi veliko število prometnih nesreč lahko in morali preprečiti.

Tudi odnos javnosti do smrti, poškodb in žrtev prometnih nesreč povečuje občutek nemoči, saj je le-ta velikokrat nezadosten, neprimeren, neprijazen in celo krut do izgube življenja ali izgube kvalitete življenja.

poklon_zrtvam_prometnih_nesrec_2

Ob tej priložnosti je spregovoril tudi vodja policijskega okoliša Krsto Krivokapić in spomnil na žrtve prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki so se v zadnjih letih zgodile na območju občine Šmarje pri Jelšah.

polsi-stajerski-klik