Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški odprli novo igrišče za mali nogomet s tribuno (foto in video)


nogometno_igrisce_rogaska_1Minulo soboto je v Športnem parku Rogaška Slatina potekala otvoritev novozgrajenega igrišča za mali nogomet. Pridobitev je urejena na ploščadi iz umetne trave zadnje generacije, posebej pa velja omeniti tribuno ob igrišču s kapaciteto 300 gledalcev.

Novo igrišče z umetno travo za kvalitetnejše treninge
Igrišče, ki predstavlja sestavni del projekta “Športna igrišča na prostem”, je standardnih igralnih površin (40 x 20 metrov) in se nahaja na prostem, v Športnem centru Rogaška Slatina, ob dvorani Balinček. Igralna površina iz umetne trave znaša 1.100 m², s čimer je zagotovljena varnost vadbe in igranja.

Po besedah župana mag. Branka Kidriča je glavna prednost izbranih materialov povezana z neugodnimi vremenskimi razmerami, ki pa bodo sedaj bistveno manj vplivale na možnosti kvalitetnega treniranja in igranja nogometa v Rogaški Slatini. Celotni izjavi lahko prisluhnete tukaj:

Praktično skozi vse leto bo torej omogočeno igranje in treniranje nogometa. K temu je potrebno dodati še osvetlitev igrišča s štirimi reflektorji, s čimer je podaljšana dnevna uporabnost igrišča.

nogometno_igrisce_rogaska_2

Montažna tribuna primerna za selitev
Posebno pridobitev predstavlja tribuna ob igrišču, ki sprejme 300 gledalcev in je montažna. Slednje pomeni možnost selitve na druge lokacije, posebej v primeru večjih športnih in kulturnih dogodkov, zato na Občini investicijo ocenjujejo kot pomembno tudi s turističnega oz. katerega drugega od razvojnih vidikov občine.

Vrednost novozgrajenega igrišča s tribuno znaša 215.000 evrov, skupna vrednost vseh treh investicij, ki so sestavni del projekta “Športna igrišča na prostem” (občina je v letošnjem letu že posodobila igrišča za igranje malega nogometa in dostopne poti ob I. in II. OŠ Rogaška Slatina), pa znaša 315.000 evrov.

Po uradnem odprtju, ki ga je popestrila mlada pevka Urša Lojen, sta bili odigrani revialni tekmi in sicer med selekcijami U9 NK Rogaška in NK Mons Claudius ter med KMN Dobovec in selekcijo lige ŠZ Rogaška Slatina.

nogometno_igrisce_rogaska_3

Pred kamero smo povabili tudi podpredsednika NK Rogaška Darka Lorberja, ki nam je zaupal nekatere podrobnosti v zvezi s pridobitvijo. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

polovicka_celje_klik