Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Hiši vin Emino se ponašajo s polnimi cisternami in izjemno letino (foto in video)


hisa_vin_emino_2015_1V Hiši vin Emino se letos ponašajo z odlično in obilno letino. Direktor Kmetijske zadruge Vinko But trdi, da je letina desetletja, če pa se moti, še toliko bolje. Letošnje Martinovo so namreč dočakali s polnimi cisternami mladega vina, ki so se mu poleg nove blagovne znamke poklonili tudi filmskem platnu.

Minuli teden so v Hiši vin Emino pripravili popoldne s prijatelji in dobrotami jeseni. Jesen je namreč čas, ko gospodar z zadovoljstvom pogleda po svojem posestvu, oceni letino in se zazre proti veselemu zaključku leta. S ponosom na svojo klet s cisternami, polnimi mladega vina, gledajo tudi v Hiši vin Emino, saj je bila letošnja letina izjemna. O namenu srečanja, ki so ga pripravili v Hiši vin Emino, je direktor Kmetijske zadruge Vinko But povedal naslednje:

Letos so odkupili 356 ton grozdja, kar je 30% več kot lani. Iz tega bo nastalo približno 250.000 litrov vina, ob čemer je But izpostavil izredno lepo dozorelost grozdja, ki je bilo tudi zdravo ter nekatere ostale parametre, ki vplivajo na kvaliteto vina:

V Hiši vin Emino pripravljeni na prodajo letošnjega vina – nova blagovna znamka mladega vina “Pubec”
V času Martinovega je v kleti Hiše vin Emino že vse nared za prodajo letošnjega vina. V popoldnevu druženja so med drugim predstavili tudi novo blagovno znamko “PUBEC – Štajersko mlado vino”, pod katero se prvič povezujejo štajerski vinarji, ki pridelujejo mlado vino. S skupnim pristopom želi 27 štajerskih vinarjev, med katerimi je seveda tudi Hiša vin Emino, povečati prepoznavnost svojih mladih vin na domačem trgu in v tujini.

Kletar Klemen Amon, enolog Jure Grubar in vodja strežbe Matija Jagrič v družbi Tončeka in Jerneja iz skupine Mi2.

“V Hiši vin Emino se nam je ideja zdela izvirna, z ustreznim marketinškim potencialom, zato smo se brez oklevanja odločili pristopiti k projektu. Nekako smo s pubeci  povezani že skoraj celo letošnje leto, saj pri promociji vin Emino uspešno  sodelujemo z Dečki s Sotle – Ka se je zgodilo pubeci?” pove direktor kmetijske zadruge Šmarje Vinko But in dodaja, da je Emino mlado vino letos sestavljeno iz chardonnaya, sauvignona in rumenega muškata, mlado pa se mu reče zato, ker se lahko začne prodajati že mesec dni po trgatvi, do 31. januarja prihodnjega leta, ko se mora prodaja mladega vina zaključiti:

O vinu tudi na filmu o Trtki Franji
Največji vinski praznik so počastili še s predstavitvijo 3D animacijskega filma o Trtki Franji. Film si bo moč ogledati ob obisku kleti, saj v Hiši vin Emino želijo svoji ponudbi dodati še delček izobraževalne vsebine ter osvetliti dejstvo, da se v Hiši vin Emino zavedajo vrednosti lokalnega okolja. Slednjemu tudi sami dajejo veliko, saj z odkupom grozdja v največji kleti pri nas skrbijo za del prihodkov za več kot 50 kmetij:

Popoldne s prijatelji zaključili s kulinarično-zabavnim druženjem
Druženje sta v kleti in dvorani z izbrano besedo in glasbo popestrila člana zasedbe Mi2 Tonček Kregar in Jernej Dirnbek. V kleti pa so se obiskovalcem predstavili tudi trije glavni akterji in gonilna moč Hiše vin Emino – vodja strežbe Matija Jagrič, kletar Klemen Amon in enolog Jure Grubar.

hisa_vin_emino_2015_3

Po končanem uradnem delu je sledilo kulinarično razvajanja z druženjem in okušanjem vin v dvorani Hiše vin Emino.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polsi-stajerski-klik