Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V celjski porodnišnici obnovili prostore, prisotnost partnerja pri porodu odslej zastonj


porodnisnica celjeŽe pred leti so v Splošni bolnišnici Celje pričeli s prenovo porodnega bloka Ginekološko-porodniškega oddelka. Prenova se je pričela z ureditvijo najprej ene, nato pa še druge enoposteljne porodne sobe. Nato je obnova porodnišnice zaradi načrtovane nadomestne novogradnje, v katero naj bi se preselila tudi porodnišnica, nekoliko zastala, želje po novogradnji se niso uresničile.

V bolnišnici so vseeno izpeljali načrtovano prenovo zadnje, večposteljne porodne sobe.

Na voljo štiri ločene sobe, partnerjem prisotnosti pri porodu ni potrebno več plačati
Tako sta iz porodne triposteljne sobe, v kateri so porodnice ločile le pregradne zavese, nastali dve porodni sobi, pa tudi manjši prostor za opazovanje porodnice pred ali po porodu. Po novem so tako na voljo štiri nove ločene porodne sobe. Poleg tega so obnovili še ambulanto in sobo za snemanje CTG-ja ter kopalnici za porodnice in za zaposlene.

Ginekološko-porodniški oddelek v Celju je tretji največji ginekološko-porodniški oddelek v Sloveniji, tretji pa je tudi po številu rojstev. Do konca septembra letos so imeli v porodnišnici 1.695 porodov, rodilo pa se je 1.721 otrok, 26-krat so se rodili dvojčki. Med splošnimi bolnišnicami in porodnišnicami celjska porodnišnica edina zagotavlja 24-urno prisotnost zdravnika neonatalnega pediatra. Na novo pa je porodnicam v dopoldanskem času zdaj na voljo brezplačna epiduralna ali intravenska analgezija.