Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfunovci na Danskem izpustili lepo priložnost


bakken bears tajfun 2015

Manj kot 48 ur po domači zmagi z Unionom Olimpijo je ekipa šentjurskega Tajfuna imela na sporedu gostovanje v okviru pokala FIBA Europe, in sicer pri vodilni zasedbi skupine F, ki je v gosteh ugnala tudi češki ČEZ Nymburk.

Zaradi stavke Lufthansinega kabinskega osebja se je šentjurska odprava, brez Emirja Zimića, ki je v nedeljo prejel neugoden udarec v koleno, na Dansko odpravila s poldnevno zamudo in v dveh skupinah.

Bakken Bears so v Aarhusu bolje začeli in v 1./4 vodili za 6 točk. S serijo 0:12 je slovenska ekipa v 12. minuti prešla v vodstvo 15:21. Po izenačenju so se Šentjurčani kmalu znova oddaljili na pol ducata točk, s to razliko pa so dobili tudi polčas.

Gostje so v 3./4 uspeli vzdržavati prednost in dvakrat povedli za 7 točk.  V 33. minuti so gostitelji, ki so igrali dokaj trdo, izenačili na 58. Ekipi sta bili tesno druga ob drugi vse do zadnje minute, ko tajfunovci večkrat niso zadeli, domači pa so zadnje točke dosegli iz prostih metov.

Največ točk je zbral Sandi Čebular, in sicer 18, del tekme pa je je prebil v zdravniški oskrbi. Ceola Clark je dosegel 13 točk, eno manj pa Tomaž Bolčina, ki je pod obročema ujel kar 14 žog.

V petek, 13. 11., tajfunovca fante čaka domača tekma lige ABA. Ob 21.00 je v Golovcu na sporedu tekma s KK Metalac Farmakom.

polsi-tajfun-aba-klik