Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 9. 11. 2015


VLOM V LOKAL

2. 11. 2015 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do vloma v lokal v kraju Lesično. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je NN preko noči vlomil skozi vhodna vrata lokala s tem, da je poškodoval steklo. Pri točilnem pultu je odtujil cigarete. Z vlomom je lastnica oškodovana za okoli 300 evrov.

NASILJE V DRUŽINI

Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka, katera je zoper svojega partnerja prijavila kaznivo dejanje nasilje v družini. Pri zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad žrtvijo izvajal psihično nasilje. Zoper osumljenega  so policisti izrekli prepoved približevanja.

V nadaljevanju je bila opravljena pri osumljenemu še hišna preiskava, kjer je bila najdena naprava za izstreljevanje nabojev manjšega kalibra domače izdelave ter 40 nabojev cal. 9 mm za plinsko pištolo. Osumljeni se bo za dejanja zagovarjal na sodišču.

PREKORAČITEV HITROSTI IN ZASEG VOZILA

Policisti so v naselju Šmarje pri Jelšah izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Pri nadzoru je bil ustavljen voznik, kateri je prekoračil dovoljeno hitrost, med samim postopkom pa je bilo ugotovljeno, da kršitelj ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na kraju je bilo kršitelju zaseženo  osebno vozilo, zoper njega pa je bil izpisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PREKORAČITEV HITROSTI

Policisti so v naselju Imeno, kjer je omejitev hitrosti z prometnim znakom omejena na 50 km/h z laserskim merilnikom hitrosti kontrolirali voznika, kateri je hitrost z svojim vozilom prekoračil za več kot 30 km/h od dovoljene hitrosti. Na kraju mu je bilo zaseženo vozniško dovoljenje in prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Kršitelj se bo za dejanje zagovarjal na sodišču.