Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 2. 11. 2015


VLOM V HIŠO

V večernih urah  26. 10. 2015 so bili policisti obveščeni, da je za sedaj še neznani storilec čez dan skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo na Bučah. Iz stanovanjske hiše je odtujil zlatnino in oblačila.

NASILNI PARTNERJI

V torek, 27. 10. 2015, se je na Policijsko postajo po pomoč zglasila žrtev iz okolice Tinskega in naznanila, da se njen partner do nje že dlje časa nasilno vede in jo fizično ter psihično  maltretira. Ker nasilja ni mogla več prenašati, so policisti nasilnemu partnerju odredili prepoved približevanja (cilj: zaščita žrtve). Za svoja nečedna dejanja se bo moral partner zagovarjati še na sodišču.

Istega dne pa so policisti prepoved približevanja izrekli tudi nasilnemu partnerju iz okolice Mestinja, ki se je prav tako nasilno obnašal do žrtve. Tudi on bo moral svoja dejanja obrazložiti na sodišču

V večernih urah 27. 10. 2015 so morali policisti posredovati tudi pri sporu v družini v okolici Sladke Gore. Kršitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog za plačilo globe. Žrtev nasilja je šele v naslednjih dneh zbrala toliko poguma, da je povedala celotno zgodbo dogajanja v družini. Policisti so za zaščito žrtve tudi temu kršitelju izrekli prepoved približevanja.

VNOVČEN PONARJEN BANKOVEC

28. 10. 2015 so bili policisti obveščani, da je bil na pošti v Podčetrtku unovčen bankovec v vrednosti 50 evrov. Kako je plačnik prišel do bankovca, policisti še poizvedujejo.

POZABILA NA ROČNO ZAVORO 

V dopoldanskem času 30. 10. 2015 so bili policisti obveščeni, da je voznici, ki je pozabila zategniti ročno zavoro in odšla iz vozila, slednje pobegnilo z dvema potnikoma po klancu navzdol in trčilo v gospodarsko poslopje. Potnika v vozila sta se ob trčenju telesno poškodovala.

UDARIL GA JE

V večernih urah 30. 10. 2015 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do spora med osebami v športnem parku v Kozjem. Ugotovili so, da je eden izmed udeležencev drugega udaril. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNA NEZGODA

1. 11. 2015, v popoldanskem času, so bili policisti obveščani, da je prišlo do prometne nesreče v Mestinju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja med dvema voziloma, telesno poškodovanih na srečo ni bilo. Kršiteljica  je prejel plačilni nalog za plačilo globe zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

VLOM V TRGOVINO

Ponoči, 2. 11. 2015, so bili policisti obveščeni, da je za sedaj še neznani storilec v Pristavi s kamnom razbil steklo okna Kmetijske zadruge in tako vstopil v notranjost, od koder je odtujil kovinsko prenosno blagajno.