Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 11. 2015


Urednistvo_sentjur_policijska_postaja

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Policisti so bili dne 6. 11. 2015 naknadno obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na relaciji Podlog pod Bohorjem – Planina pri Sevnici. V prometni nesreči je bil sam udeležen voznik kolesa z motorjem, ki je zadobil lahko telesno poškodbo.

Tatvine registrskih tablic

Policisti so bili v soboto, 7. 11. 2015, obveščeni o tatvini dveh registrskih tablic, ki jih je neznanec odtujil z dveh parkiranih osebnih avtomobilov pred trgovino SPAR v Šentjurju. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi izsleditve nepridiprava.

Poškodovanje garažnih vrat

Policisti so bili 7. 11. 2015 obveščeni o poškodovanju garažnih rolo vrat, nad katerimi se znesel neznani storilec. Na kraju je bilo ugotovljeno da je neznanec že v mesecu septembru z neznanim predmetom poškodoval omenjena vrata.

Odstranitev količkov

Policisti so bili v nedeljo 8. 11. 2015 obveščeni o poškodovanju količkov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec preko vikenda iz zemlje izpulil 8 kovinskih količkov, ter jih zmetal na kup, ker se najverjetneje ni strinjal z mestom postavitve. Policisti so zadevo le zabeležili.

Prometne nesreče z materialno škodo

Policisti so bili v času od 3. 11. do 9. 11. 2015 obveščeni o več prometnih nezgodah, kjer pa na srečo ni bilo drugih posledic kot poškodovana pločevina.

PREPREČEVANJE MOREBITNIH KAZNIVIH DEJANJ

Približuje se zimski čas in krajša se dan. V zvezi s tem opozarjamo občane, da v primeru odhoda od doma (nakupi, obiski) pustite prižgano kako luč ali kaj podobnega, kar bi storilce lahko odvrnilo od namena vloma. Prav tako vse naprošamo, da opazujejo okolico, saj so storilci lahko kje v bližini in imajo v primeru kontakta že pripravljene odgovore, da se jim je pokvaril avto, nekoga čakajo, se joče otrok, …  Pomembno je, da si zapomnijo oz. zapišejo registrsko številko vozila, znamko, sopotnike, smer vožnje, in nas o tem takoj obvestijo policijo Policijsko postajo Šentjur ali pokličejo na 113.

VIDNOST PEŠCEV

Za vse, ki se od doma odpravljajo peš naj velja opozorilo, da so zaradi prehoda na zimski čas, krajšanja svetlega dela dneva ter megle pešci slabše vidni, kar lahko preprečijo tako, da uporabljajo svetla oblačila, ter odsevna telesa, da bodo voznikom bolje vidni.

ZIMSKA OPREMA VOZIL

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta morajo motorna in priklopna vozila imeti zimsko opremo. Za zimsko opremo se štejejo zimske pnevmatike globine najmanj 3 mm, oziroma letne pnevmatike (najmanj 3 mm) in snežne verige v vozilu, v primeru, da se sneg prične oprijemati vozišča, pa je potrebno na pogonsko os nadeti snežne verige. Seveda pa je zelo pomembno tudi, da so stekla vozila in vzvratna ogledala očiščena, da je na ta način vozniku omogočena normalna vidljivost.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polsi-tajfun-aba-klik