Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Požar gospodarskega poslopja v Polžanski vasi (foto in video)


vaja_gz_smarje_polzanska_vas_1Minuli petek je v popoldanskem času potekala vaja poveljstva Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. Udeležila so se ga prostovoljna društva GZ Šmarje pri Jelšah, na pomoč pa je prihitelo tudi sosednje društvo. Vajo so gasilci izvedli v Polžanski vasi, na kmetiji Rupnik.

Bistvo nenapovedane vaje je bilo preverjanje realnega odzivnega časa posameznega društva in število gasilcev, ki jih lahko v primeru požara pričakujejo na kraju dogodka. V vaji je sodelovalo sedem enot GZ Šmarje pri Jelšah in eno sosednje društvo (GZ Šentjur), skupaj več kot 60 gasilcev.

vaja_gz_smarje_polzanska_vas_2

Gasilke in gasilci GZ Šmarje odlično pripravljeni
Bogdan Krumpak, predsednik GZ Šmarje pri Jelšah, je ob koncu vaje pohvalil prav vse, ki so se vaje udeležili in izrazil veselje nad odlično izvedeno vajo. Ob tem je izpostavil, da si je vajo ogledal in da je zelo zadovoljen z videnim. Potek vaje si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Pred zbrane je stopil tudi prvi gasilec v občini, župan Stanislav Šket, ki se je uvodoma zahvalil vsem gasilcem za udeležbo na vaji. Izpostavil je pomen vloge gasilcev v občini in seveda pohvalil pripravljenost sodelujočih v vaji.

vaja_gz_smarje_polzanska_vas_3

Izvedbo same vaje pa je pohvalil tudi novi poveljnik občinskega gasilskega poveljstva Erih Strašek, ki si je vsako podrobnost na vaji skrbno zabeležil, s ciljem, da bodo zadeve analizirali, kar jim bo prišlo prav pri realnih intervencijah. Zahvalil se je gospodarju Janku Rupniku, na čigar kmetiji so gasilci opravili vajo in vodji intervencije Barbari Lipavec, ki je odigrala glavno vlogo pri pripravi vaji in samem vodenju vaje.

vaja_gz_smarje_polzanska_vas_4

Za izpeljavo vaje je bila odgovorna domača poveljnica PGD Sladka Gora Barbara Lipavec, ki smo jo povabili pred kamero in nam je zaupala več podrobnosti v zvezi z vajo. Prisluhnete ji lahko v spodnjem video posnetku.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na vaji.

eH

avtor-kant-klik-2015