Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pesem Lun’ce – prvi večer festivala narodnozabavne glasbe v Šmarju (foto in video)


festival_lunca_1_vecer_1

 

V petek, 30. oktobra, je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekal prvi festivalski večer Pesem Lun’ce. Gre za festival narodnozabavne glasbe, ki je nov in edinstveni festival v Obsotelju, širšem celjskem in kozjanskem področju. 

Namen in osnovno poslanstvo festivala je dati priložnost različnim, predvsem mlajšim sestavom, ki igrajo danes precej popularno, narodnozabavno glasbo, obenem pa omogočiti ljubiteljem te zvrsti novo priložnost preživeti prijeten večer ob domačih zvokih. Zastavljen je kot sklop štirih koncertov tekmovalnega značaja.

Na prvih treh koncertih bodo nastopili po trije tekmovalni ansambli, ki se bodo predstavili s tremi skladbami, izmed katerih bo ena njihova lastna, tudi tekmovalna. Zmagovalca bo v vsakem večeru izbralo tako občinstvo kot tudi strokovna žirija.

Na četrti, finalni večer, se bosta uvrstila eden ali dva ansambla, poleg tega bo vsak večer popestril eden bolj uveljavljenih ansamblov na Slovenskem. Finale se bo odvijalo na zadnjem, četrtem koncertu, ko se bodo predstavili zmagovalci posameznih koncertov, v tem večeru pa bo izbran tudi zmagovalec celotnega festivala, ki bo prejel lepo nagrado.

festival_lunca_1_vecer_2
Prva finalista ansambel Me tri do polnoči in Koroški kvintet
Na prvem festivalskem večeru so nastopili ansambel Vrh, trio Me tri do polnoči in Koroški kvintet. Pred začetkom pa sta prisotne nagovorila župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, ki je izrazil veselje nad tovrstnim dogodkom in upanje, da bo festival prerasel v tradicionalnega ter direktor festivala Boštjan Korošec.

Prvi finalisti, ki se bodo v finalnem večeru v mesecu maju potegovali za glavne nagrade festivala, sta po mnenju občinstva ansambel Me tri do polnoči in ansambel Koroški kvintet, ki se je v finale uvrstil po mnenju strokovne komisije, ki so jo sestavljali direktor festivala Boštjan Korošec, Mike Orešar in Bojan Zeme.

festival_lunca_1_vecer_3
 Vabljeni k ogledu fotografij, v spodnjem video posnetku pa si lahko ogledate utrinke s prvega večera Festivala Lun’ca.


Foto: Vocal BK Studio in eH

avtor-kant-klik-2015