Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti znova z odličnimi uspehi, Hartl že v Indoneziji


karate_nov_2015V nedeljo, 8. 11. 2015, je domači klub – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, organiziral 2. kolo karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Podčetrtek. Udeležilo se ga je 105 tekmovalcev iz 13 klubov. Prireditev je povezoval Pepi Kladušek.

Ob predstavitvi klubov in tekmovalcev je na tatami stopilo kar 16 članov našega kluba. Pomerili so se v katah in športnih borbah.  Otroci, ki so tekmovali, so pokazali kako so skozi treninge pridobili občutek za sodelovanje v skupini, timski duh, predvsem pa odgovorno prevzeli vsak svojo vlogo.  Nekaterim je bila namenjena tudi športna sreča, drugim malo manj. Zagotovo pa smo v klubu ponosni prav na vse nastopajoče tekmovalce.

V katah so pri puncah v kategoriji najmlajše od 7 let osvojili tretji mesti dvojčici Lea in Ana Bele druga je bila Kaja Staroveški, slavila pa je Gaja Hribar. Za njih je že to druga tekma v njihovi tekmovalni karieri. Filip Lotrič je imel ognjeni tekmovalni krst. Osvojil je 3.mesto. Sara Skubi je v kategoriji deklice osvojila 1.mesto. Luka Bele, ki je nastopal v dveh kategorijah, je dvakrat slavil ter tako osvojil dve 1.mesti. V naslednji kategoriji je Nejc Kunštek osvojil 3.mesto. Aleksej Godler pa je v finalu moral priznati premoč ter na koncu osvojil 2.mesto. Filip Skubi je v kategoriji s posebnimi potrebami osvojil 2.mesto. V katah je nastopil tudi Grega Zbil, ki je nastopil prvič vendar ni osvojil vidnejše uvrstitve. Vidnejše uvrstitve ni dosegel tudi Patrik Zavšek.

V športnih borbah je začel najmlajši borbaš Jakob Žumer, ki si je v kategoriji najmlajši priboril drugo mesto. Tudi Sara Skubi, Nejc Kunštek in Aleksej Godler so tekmovali v športnih borbah in svojili vsi 3.mesta v vsak svoji kategoriji. V kategoriji mlajši dečki so nastopili Timotej Jordan, ki je premaga vso konkurenco in osvojil prvo mesto, njegova klubski sotekmovalec pa je stal stopničko pod njim – Žan Luka Lesnika, Gregor Virant pa je osvojil 3.mesto.

K uspehom tekmovalcev so zagotovo pripomogli tudi vodje skupine – Živa Grobelšek in Joži Preskar. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki niso omenjeni, vendar so prispevali velik delež k organizaciji omenjenega tekmovanja, ki je potekalo tekoče in brez zapletov. Ta tekma je bila kot nekakšna generalka pred velikim tekmovanju – DRŽAVNIM PRVENSTVOM, ki bo prav tako potekalo v Podčetrtku v Večnamenski športni dvorani in sicer 28. 11. 2015.

Tega dne je tudi Bor Hartl z odpravo slovenske reprezentance odpotoval v Indonezijo na svetovno prvenstvo, kjer bo v četrtek, 12. 11., zjutraj, prvi od Slovencev stopil na tatami in začel z nastopi v katah kadetov. Tekmoval bo s tekmovalci in prvaki iz celotnega sveta. Njegov spremljevalec je brat Andrej Hartl.

7. 11. 2015 so v Žalcu potekale prve priprave za formiranje otroške reprezentance za prihajajočo balkansko prvenstvo, ki bo v mesecu maja leta 2016. Na povabilo karate zveze Slovenije so bili na priprave širšega izbora vabljeni trije novi člani karate kluba Kozjansko in Obsotelje in sicer: Gregor Virant, Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan. Izbrani so bili na podlagi dosedanjih tekmovalnih  uvrstitev. Vsi so se pripravljali v disciplini športnih borb.