Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Družba VOC Celje pripravljena na zimo (video)


moskotevc_ahac_voc_celje_1Zimska sezona je pred vrati, kar se še posebej zavedajo pri VOC Celje, ki zaposluje skoraj 400 delavcev. V letošnji gradbeni sezoni, ki je bila po besedah direktorja Romana Moškotevca boljša od lanske, so izvedli kar 110 projektov, 30 odstotkov več kot lani. Pika na i pa je seveda podpis sedemletne koncesijske pogodbe za vzdrževanje cest v Savinjski in Koroški regiji.

moskotevc_ahac_voc_celje_2Družbi VOC Celje sedemletna koncesijska pogodba za vzdrževanje cest
Pred nekaj tedni je namreč Vlada družbi VOC Celje izdala odločbo o podelitvi koncesije za izvajanje gospodarske javne službe rednega vzdrževanja državnih cest na prvem (celjskem) koncesijskem območju. Vloga naj bi bila popolna, kar pa naj ne bi bila pri tekmecu, družbi AGM Nemec s partnerji Gradnje (iz Boštanja). Pri ostalih dveh (Gradnje Marguč in Strabag) naj bi strokovna komisija infrastrukturne direkcije ugotovila določene izločitvene razloge.

Za 1700 kilometrov državnih in občinskih cest bo tako naslednjo zimo skrbelo več kot 150 ljudi, ki bodo imeli na voljo dovolj posipnih materialov in dobro opremljen vozni park.

Uspešno izvedeni projekti in državna sredstva za najnujnejša vzdrževalna dela
Na novinarski konferenci je direktor družbe VOC Celje Roman Moškotevc podrobneje predstavil uspešno izvedene minule projekte in načrte za prihodnost. Uvodoma je izpostavil, da je bila letošnje gradbena sezona boljša od lanske, med največjimi projekti pa je izpostavil dela na avtocesti pri Lopati ter višje po avtocesti prosti Mariboru (med Tepanjem in Slovensko Bistrico ter pri Slivnici pri Mariboru), seveda pa je tu še več ostalih projektov, kot so komunalne deponije, ceste in viadukt Pavlovci.

Poleg omenjenega je VOC Celje veliko dela in časa namenil krpanju lukenj na državnih cestah, za kar je po besedah Moškotevca v zadnjem delu leta država le našla prepotrebna sredstva za najnujnejša vzdrževalna delaVeč o uspešni sezoni in načertih za naprej nam je direktor družbe VOC Celje Roman Moškotevc zaupal pred kamero. Prisluhnete mi lahko tukaj:

moskotevc_ahac_voc_celje_3Na zimo in zimske razmere dobro pripravljeni
Na novinarski konferenci pa je bil prisoten tudi vodja vzdrževanja Bogdan Kočevar, ki je med drugim povedal, da so na prihajajoče zimske razmere na VOCu dobro pripravljeni. Povedal je, da imajo za zimsko vzdrževanje lokalnih cest v več občinah trenutno na zalogi kar 12.000 ton peska in 5.500 ton soli. V tem tednu pa naj bi dobili še dodatne 4.500 ton soli. Z omenjeno količino soli in peska po besedah Kočevarja zadostujejo 80 odstotkov vsega potrebnega materiala za zimo.

Seveda pa posipavajo in plužijo po določenem protokolu in prioritetni listi, kar določa Direkcija RS za infrastrukturo. Za več podrobnosti in pojasnil smo pred kamero povabili Bogdana Kočevarja, prisluhnete mu lahko tukaj:

Odlično sezono družbe VOC Celje nekoliko zasenčil neuspel nakup asfaltne baze
Z nekoliko grenkobe pa je Moškotevc novinarjem odgovoril na vprašanje neuspelega nakupa asfaltne baze v Veliki Pirešici, kjer je podjetje Ahac NG vse od začetka stečaja podjetja CMC (leta 2013) imelo asfaltno bazo. V višini ponujene kupnine jih je “premagalo” podjetje Remont, ki je ponudil največ, a kupnine (3,3 milijone evrov) v predpisanem roku ni plačal. Moškotevca sicer omenjena baza domala ne zanima več, saj je pred kratkim kupil novo asfaltno bazo.

eH

polovicka_celje_klik