Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrote s Tinskega 2015 v znamenju sonca in dobrega obiska


dobrote_s_tinskega_2015_1Zahvalna nedelja je že od nekdaj poseben dan za vse tiste, ki pridejo k zahvalni maši na Tinsko. Toda zadnja leta daje poseben pečat dnevu tržnica, imenovana Dobrote s Tinskega, ki jo je letos že četrto leto zapored organiziralo Turistično društvo Tinsko.

Obiskovalce so pogostili z dobrotami domačih gospodinj, kjer ni manjkalo peciva, potic, domačih namazov, pogač in še česa. Ob vsem tem so pripravili še pestro ponudbo mlincev, rezancev in domačega kruha.

V hladnih jesenskih dneh, ko se počasi pripravljamo na zimo, se vsekakor prileže tudi med, ki ga je bilo prav tako mogoče najti med izdelki na Tinskem. Prav tako sta domačinki s svojimi ročnimi izdelki na stojnicah še popestrili ponudbo.

dobrote_s_tinskega_2015_2

Seveda pa glede na to, da je Tinsko zelo poznano vinorodno območje, med ponudbo ni smela manjkati kakšna kapljica mladega vina, ki priča o tem, kako odlične letine so bili deležni letos.

Člani društva in vsi krajani Tinskega so vedno znova veseli obiska številnih obiskovalcev, ki prihajajo predvsem iz okoliških krajev. Zagotovo je eden izmed vzrokov dobrega obiska bilo tudi odlično vreme, saj je sonce pošteno grelo obiskovalce, ki so se ob tako jasnem vremenu lahko razgledali po okoliških hribih.

Vir in foto: Klavdija Namurš, TD Tinsko

stand-up-kozje-polsi-klik