Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čarovnice v Deželi pravljic že četrtič organizirale kongres (foto in video)


carovnice_olimje_2015_1Na noč čarovnic so čarovnice v Deželi pravljic in domišljije nad Olimjem že četrtič zapored organizirale svoj kongres. Dogodek se je pričel že čez dan, ko so čarovnice pripravljale, kuhale zvarke, potrebno je bilo tudi podmazati metle, zvečer pa se je odvil osrednji dogodek, ki je tudi letos minil v znamenju številnih obiskovalcev.

Čarovnice so po besedah Kunigunde, ki ji lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku, na kongresu pregovarjale o večno perečih temah, kateri čarobni napoj je najslajši, kako pripraviti metlo, da leti še više in nenazadnje, katera od čarovnic je najlepša. Ob koncu kongresa so se tudi tokrat skregale in žugajoč drug drugi odletele na vse konce.

Organizatorji so še posebej navdušeni nad številnimi obiskovalci, ki so prišli v Deželo pravljic. Vidno so uživali najmlajši, ki so imeli priložnost poskusiti čarobne napoje videli so, kako se kuhajo napoji, z zanimanjem  pa so si ogledali tudi pravljične junake v Deželi pravljic in domišljije.

carovnice_olimje_2015_2

Tudi letos so si obiskovalci lahko ogledali predstavitev malega muzeja, kjer domuje 15-članska družine Korenček. Obiskovalci so prisluhnili zgodbi, kako so Korenčkovi živeli pred več kot sto leti.

Ob odhodu so se obiskovalci lahko ogreli s toplimi čarobnimi napitki in se posladkali s sladkimi čarovniškimi prsti, najmlajši pa so se lahko učili vožnje z metlo.

carovnice_olimje_2015_3

Vabljeni k ogledu fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

eH

avtor-kant-klik-2015