Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12 ur košarke v Podčetrtku


12_ur_kosarke_1Prvo snežno soboto v tej zimi je Podčetrtek zaznamovala košarka, ki se je v telovadnici OŠ Podčetrtek in v Večnamenski dvorani Podčetrtek odvijala celih 12 ur. Na parketu so se tako zvrstili igralci od najmlajših do najstarejših selekcij KK Terme Olimia, rekreativci ter člani MKTD Lepe strune, za vrhunec večera pa so poskrbeli člani, ki so z borbenostjo premagali do sobotnega večera še neporaženo ekipo Ece Triglav.

MKTD Lepe strune že tradicionalno organizira 12 ur košarke v Podčetrtku. Glavno vlogo pri organizaciji je ponovno imel Boštjan Šelekar, ki je poskrbel, da se je košarka igrala 12 ur in da so na svoj račun prišle vse starostne skupine, ki imajo rade košarko.

Sobotni festival košarke so odprli najmlajši košarkarji kategorije U9, ki so se v prijateljski tekmi pomerili z vrstniki iz sosednje Rogaške, otvoritveni met pa je izvedel župan Občine Podčetrtek Peter Misja. Po tekmi U9 je sledilo srečanje moštev U11 že prej omenjenih klubov. Rezultat seveda ni bil prvotnega pomena, kajti pomembno je bilo predvsem druženje. Za zaključek prvega dela, ki se je odvijal v telovadnici OŠ Podčetrtek, so na parket stopili še vsi otroci, ki trenirajo v košarkarski šoli KK Terme Olimia Podčetrtek, bodisi v Kozjem, Pristavi pri Mestinju ali v Podčetrtku, odigrali pa so medsebojne tekme.

12_ur_kosarke_2

Žal se dogodka 12 ur košarke niso mogli udeležiti fantje iz ekipe U13, ki so gostovali v Poljčanah, so pa na parket stopili starejši pionirji, ki so se pomerili proti ekipi Lenarta in slavili z 82 : 61.

V nadaljevanju sta bili dobri dve uri namenjeni rekreativnim igralcem košarke, mladincem KK Terme Olimia ter članom MKTD Lepe strune. Pred vrhuncem večera so na parketu zaigrali še veterani KK Podčetrtek, ki so se prijateljsko pomerili z ekipo Kozjega.

Kot zadnji pa so na parket stopili člani, ki so za zaključek odigrali tekmo proti – do tedaj še neporaženi ekipi – ECE Triglav. Dogodek 12 ur košarke je potreboval le še češnjo na torti za popoln dan, fantje članske ekipe pa so poskrbeli kar za cel preliv, ki je bil v zadnjih minutah najprej skrb vzbujajoč, saj so mnogi že videli črn scenarij, nato pa so člani KK Terme Olimia dokazali, da ob pomoči publike, ki je bila to tekmo res srčno z njimi, zmorejo tudi skoraj nemogoče.

12_ur_kosarke_3

 

Tako je do tedaj neporažena ekipa postala poražena, člani pa so se s to zmago zavihteli na sam vrh lestvice 2. SKL.

Karmen Cvirn

stand-up-kozje-polsi-klik