Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V migrantskem centru Celje nudijo vse: “od namestitve, do prehrane-hladnega in toplega obroka.”


namestitveni-celjeNa Mejnem prehodu Dobovec so policisti pozno popoldne evidentirali še zadnjo skupino migrantov, ki so ponoči nenapovedano prispeli na Mejni prehud Imeno.

230 od 600 so jih v dopoldanskih urah namestili v namestitvenem centru v Celju, kjer so se spočili in okrepčali.

Ostale so avtobusi odpeljali v namestitveni center v Šentilju.

Vodja namestitvenega centra Celje Boštjan Oprešnik: Povsem obvladujemo situacijo

Včeraj 330, danes 230. Toliko migrantov je v minulih dveh dneh gostil nov namestitveni center v Celju. Prejšnjo lokacijo v Srednji ekonomski šoli je namreč zamenjala hala D celjskega sejmišča.

»Ko smo iskali novo primerno lokacijo, smo našli primerni prostor na Celjskem sejmišču, povečali pa smo tudi kapaciteto postelj na 400, od 19.10. pa je tudi aktivno.” je za Kozjansko.info povedal Oprešnik ter dodal, da je danes tukaj  točno 230 beguncev.

“Nudimo vse, od namestitve, do prehrane-hladnega in toplega obroka. Aktiviran imamo Rdeči križ, imamo Karitas, prijatelje iz javnega zavoda Socio. Skupaj z nami, civilno zaščito, in policijo pa potem obvladujemo situacijo na tej lokaciji.«, je še povedal Oprešnik.

Migrante v celjski namestitveni center vozijo iz sprejemnih središč v Dobovcu pri Rogatcu in po potrebi tudi iz Brežic. Večina jih Celje kmalu zapusti z vlakom ali z avtobusi v smeri proti Šentilju.

Sprejemni center smo obiskali ravno v času deljenja toplega obroka:

20151021_144744

koncert-poet-polsi