Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden otroka 2015 Šmarje pri Jelšah: predstavitev služb za zaščito in reševanje (foto in video)


predstavitev_sluzb_za_resevanje_1Teden otroka letos poteka od 5. do 11. oktobra. V tem času vrtci in šole po vsej Sloveniji s svojimi aktivnostmi tradicionalno posvetijo pozornost dejavnostim, ki jih otroci svobodno izberejo, v njih z veseljem sodelujejo. Dejavnosti so v prvi vrsti pomembne za razvoj otrok in celo za kasnejšo poklicno orientacijo. 

Poleg šolskega dela pomembno vplivajo na razvoj socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin tudi vse organizirane in namerne oblike neformalnega izobraževanja, ki potekajo zunaj obveznega pouka ali institucionalnega predšolskega varstva.

predstavitev_sluzb_za_resevanje_2

 

Letos sedem služb
Tudi letos je v okviru obeleževanja tedna otroka v Športnem parku Šmarje pri Jelšah potekala predstavitev služb za pomoč in reševanje, ki ga že vrsto let organizira JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah. Predstavitev je potekala v torek, 6. oktobra, prisotni pa so bili reševalci, gasilci, člani civilne zaščite, policisti, jamarska reševalna služba, gorska reševalna služba, vojaki in kinologi.

predstavitev_sluzb_za_resevanje_3

Otroci vseh enot šmarskega vrtca in podružničnih vrtcev so si tudi tokrat z zanimanjem ogledali opremo, pripomočke za reševanje, zaščitna in delovna oblačila ter intervencijska vozila. Predstavniki posameznih služb so jim razložili svoje poslanstvo, otroci so opremo in pripomočke lahko potipali in se z njimi praktično seznanili.

V bogati galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke s predstavitve, posneli pa smo tudi zanimiv video posnetek dogajanja v šmarskem športnem parku.

eH

kino_smarje_polovicka