Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 13. 10. 2015


ZAPELJAL S CESTIŠČA IN  TRČIL V DREVO

6. 10. 2015, v popoldanskih urah, so bili policisti obveščeni, da je voznik med vožnjo po lokalni cesti v bližini Šmarja pri Jelšah zapeljal s cestišča zaradi vožnje preblizu desnemu roba vozišča in trčil v drevo. V  nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval.

ZAPELJAL S CESTIŠČA IN SE PREVRNIL 

7. 10. 2015 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila vozniku osebnega avtomobila na cesti na Belem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v cestišča, pri čemer se je vozilo obrnilo na streho. Voznik je bila lažje telesno poškodovan.

TRČIL V VOZILO

9. 10. 2015 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila med dvema voznikoma osebnih avtomobilom. Voznika sta s sprva o krivdi sama sporazumela, nato pa sta ugotovila, da sta oba poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

PREVAŽAL SUMLJIVE RASTLINE

V četrtek, v večernih urah, so policisti pri nadzoru cestnega prometa ustavili voznika kombiniranega vozila. Pri nadzoru je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevaža rastline podobne konoplji. Vozniku so bile rastline zasežene, prav tako mu je bilo odrejeno pridržanje in opravljena hišna preiskava. V nadaljevanju so policisti odvzeli prostost še eni osebi in tudi pri njej opravili hišno preiskavo. Zoper osebe sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

NAPAD  S KLADIVOM

V zgodnjih jutranjih urah 10. 10. 2015 so bili policisti obveščeni, da je občan iz območja Kozjega napadel mimoidočega s kladivom. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je med hojo oškodovanca mimo hiše povzročitelja le-ta s kladivom napadel mimoidočega in mu grozil s pretepom.  Kršitelj bo za početje prejel plačilni nalog za plačilo globe. Na srečo ni bilo  telesno poškodovanih.

VLOM V HIŠO

V soboto so bili policisti v poznih popoldanskih urah obveščeni, da so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo na območju Kozjega. Kdo so nepridipravi, policisti še poizvedujejo .

TATVINA MOBILNEGA TELEFOINA

V nedeljo, 11. 10. 2015, so bili policisti obveščeni, da so gostu v savni term odtujili mobilni telefon, ki ga je oškodovanec pustil v sobi za počivanje.

OPOZORILO

Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev. Policisti posebej opozarjajo, da na vidnih mestih v vozilu ne puščate torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte. Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik ter vklopite alarmno napravo. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.

Ob obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov jih imejte na očeh oz. jih ne odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.

Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo ne opazuje, ne štejte in ne kažite denarja na ulici ter se izogibajte neosvetljenih, samotnih krajev

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci ob odsotnosti stanovalcev več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da svoje prostore in imetje ustrezno zavarujete in vzpostavite občutek, da je v hiši ali stanovanju vedno nekdo prisoten. Vrednejše predmete shranite v primerne sefe ali blagajne, tehnične (monitorje, računalnike, projektorje …) in druge vrednejše predmete pa označite z individualnimi lastnostmi.

Če kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja ali opazite storilca, policisti svetujejo, da takoj obvestite policijo na telefonsko številko 113 ali pokličite na najbližjo policijsko postajo.