Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpis pogodbe za razvoj Kozjanskega in Obsotelja do leta 2020 (video)


las_ustanovitev_1Zadnji septembrski torek je v Olimju potekala ustanovna skupščina Lokalne akcijske skupine Obsotelje in Kozjansko za programsko obdobje 2014-2020. Na dogodku so s prisotnimi partnerji iz petih občin podpisali (Šmarja pri Jelšah, Podčetrtka, Rogaške Slatine, Kozjega in Rogatca) pogodbo o ustanovitvi skupine, kar je seveda predpogoj za črpanje denarja v novi evropski finančni perspektivi. 

Želja pridobiti 1,1 milijon nepovratnega denarja
Uvodoma je direktorica RA Sotla Bojana Žaberl, ki je tudi koordinatorica LAS, izpostavila, da si želi, da bo skupina dobro delovala tudi v prihodnjem sedemletnem obdobju. Dodala je, da si bodo v tem obdobju prizadevali pridobiti vsaj 1,1 milijon evrov nepovratnega denarja za projekte, ki spodbujajo regionalni razvoj. Izjavi o ustanovitvi LAS in o poslanstvu lahko prisluhnete v spodnji povezavi:

V sled tega sledi ustanovitev skupine, oblikovanje strategije in priprava vse potrebne dokumentacije. Na pristojno ministrstvo bodo nato oddali vlogo za pridobitev statusa t.i. delujoče lokalne akcijske skupine, kar je pogoj za koriščenje sredstev Evropskega kmetijskega in regionalnega sklada.

las_ustanovitev_2

Partnerji enotni, da je sredstev premalo
Partnerji LAS-a (pred podpisom pogodbe se je upravičil le župan občine Rogatec, ki je trenutno v bolniškem staležu) pa se skoraj vsi strinjajo, da je v novi finančni perspektivi na voljo premalo denarja za črpanje, med drugim opozarjajo na pomanjkanje sredstev, namenjenih za infrastrukturne projekte, izpostavili pa so tudi priložnosti, ki jih bodo skušali v polno izkoristiti.

Kakšna so pričakovanja in načrti predstavnikov ustanoviteljev (župana Podčetrtka Petra Misje, županje Kozjega Milence Krajnc, župana Rogaške Slatine Branka Kidriča in župana Šmarja pri Jelšah Stanislava Šketa, pa lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku:

polovicka_celje_klik