Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: zelena luč za gradnjo povezovalnega odseka kolesarske steze


pogodba_kolesarska_podcetrtek_smarjeVčeraj je bila na občini Podčetrtek podpisana pogodba za izgradnjo kolesarske steze, ki bo povezala občino Podčetrtek z občino Šmarje pri Jelšah. Dela bo izvajalo podjetje HPG iz Brežic.

Župan Peter Misja je povedal, da gre za 750 metrov dolg odsek kolesarske steze v Pristavi pri Mestinju, ki bo, ko bo dokončan občini Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah povezal še s kolesarsko stezo.

Vrednost investicije je okrog štirideset tisoč evrov, izvajalec del pa je podjetje HPG Brežice, ki ga vodi Nikola Marković. Slednji je povedal, da so z občino Podčetrtek že sodelovali pri rekonstrukciji ceste Gruska –  Polje, projektu, ki ga je občina Podčetrtek izvajala skupaj z občino Kozje. Dodal je še, da bodo kolesarsko stezo zgradili v predvidenem roku, do pomladi naslednje leto, če jim bo vreme naklonjeno, pa morda že kaj prej.

Župan Peter Misja je ob tem še dejal, da gre za manjši projekt in da je tudi sam prepričan, da pri sami gradnji ne bo nobenih ovir ter napovedal, da se bodo kolesarske steze v občini Podčetrtek gradile tudi naslednje leto.

Vir in foto: Z. I., OKO