Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po neformalnem srečanju županov s predstavniki Računskega sodišča še nogometna tekma (foto in video)


srecanje_zupani_racunsko_sodisce_1Sredi tedna je v prostorih Občine Podčetrtek potekalo neformalno srečanje predsednika in sodelavcev Računskega sodišča RS z nekaterimi župani občin Slovenije, ki so sicer člani nogometne reprezentance slovenskih županov. Po neformalnem srečanju, katerega namen je bil seznanitev Računskega sodišča s problemi, s katerimi se župani srečujejo, je sledila nogometna tekma med ekipama slovenskih županov in Računskega sodišča.

Župani Računskemu sodišču predstavili številne probleme
Eden izmed problemov, s katerim se srečujejo slovenski župani, je problem povprečnin za občine, saj so slednje za občine pomemben znesek. Iz njenega naslova se v skladu z Zakonom o financiranju občin financira izvajanje prenesenih nalog, ki jih morajo občine opravljati na podlagi zakonov, in v obsegu, določenem z le-tem (zagotavljanje javnih služb in izvajanje javnih programov na področjih predšolske vzgoje, osnovnega šolstva, zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja, socialnega varstva ipd.).

srecanje_zupani_racunsko_sodisce_2

Župani so na srečanju predsedniku Računskega sodišča Tomažu Veselu med drugim predstavili številne sistemske težave, s katerimi se srečujejo pri izvrševanju zakonodaje. O slednjem je tudi pred našo kamero spregovoril šentjurski župan mag. Marko Diaci:

O nekaterih težavah na področju zakonodaje pa je spregovoril tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja:

Po končanem neformalnem srečanju pa se zbrani prestavili v Večnamensko športno dvorano Podčetrtek, kjer so se v nogometni tekmi pomerili sodelavci Računskega sodišča z reprezentanco slovenskih županov. Na koncu je slavila ekipa Računskega sodišča in sicer so župane premagali z rezultatom 5:2.

srecanje_zupani_racunsko_sodisce_3

Pred kamero smo povabili tudi predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, ki nam je spregovoril več o namenu srečanja:

eH