Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plank 4. na SP v Katarju


plank in fuhrer pred odhodom v doho 2015

Na 7. svetovnem prvenstvu v atletiki za invalide slovenske barve zastopata Šentjurčana Jana Führer in Henrik Plank. Za 210 kompletov medalj se meri več kot 1.300 udeležencv. Jana je na otvoritveni slovesnosti nosila slovensko zastavo, ob Perzijskem zalivu pa slovensko delegacijo sestavlja še trenerski dvojec Luka Cmok in Rok Novak.

Slovenija je danes, na 5. dan tekmovanja, dočakala prvi nastop. Henrik Plank je v panogi met diska (v skupini F52) zasedel nehvaležno 4. mesto z metom 15,36 m, kar je Plankov najboljši izid. Dosegel ga je v zadnjem, šestem metu. Prvak je postal Latvijec Aigars Apinis (21,44), drugi je bil Poljak Robert Jachimowicz (17,33), bron je pripadel Hrvatu Velimirju Šandorju (16,95).

»Vesel sem, da je rezultat odličen. Z vročino sem dobro opravil. Je pa grenak priokus. Ne bom govoril o podrobnostih, ker bo javnost menila, da iščem izgovore. Treba se bo usesti za mizo in pogovoriti, kako naprej, kje so še napake in rezerve. Tu bo Zveza za šport imela veliko vlogo,« je po koncu povedal Plank.

Na prvenstvu bo 29. 10. dopoldan nastopila še Jana Führer (skok v daljino).

*Na sliki prizor z odhodnice, ki so jo pripravili pri Atletskem klubu Asfalt Kovač Šentjur.

polsi-tajfun-aba-klik