Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Geografi Šolskega centra Rogaška Slatina na terenskih vajah v Logarski dolini


geografi_scrs_logarska_1V petek, 25. septembra, smo se dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, ki smo se odločili, da se bomo na maturi spopadli z geografijo, odpravili na terenske vaje v Logarsko dolino.

Okoli pol 8. zjutraj smo potovalne torbe in nahrbtnike naložili v kombi in se odpeljali prvemu cilju naproti. To je bila Snežna jama, ki je najvišje ležeča jama v Sloveniji. Vanjo smo se morali spustiti po (strah vzbujajočih) »stopnicah«, nato pa je sledil še voden ogled jame. Vodnik nas je na koncu presenetil celo z igranjem na kapnike.

Sledila je pot do Planinskega doma v Logarski dolini, kjer smo najprej dobro najedli, nato pa se kljub rahlemu dežju odpravili na teren. Merili smo hitrost toka Črne, opazovali rastje in preučevali prst. Delali smo preudarno in zavzeto – nekateri smo morali namreč obuti gumijaste škornje in skočiti v Črno. Po nekaj urah »trdega dela« smo se odpravili nazaj v dom, rešili še nekaj vaj in povečerjali.

geografi_scrs_logarska_2

 

Naslednji dan so nas čakali še ogledi slapa Rinka, slapišča Palenk, sotočje Črne in Jezere v reko Savinjo, izvir Kamniške Bistrice in pa seveda paintball na Kraljevem hribu. Tako nam je ostala samo še pot domov. V Rogaško Slatino smo prispeli okoli 6. ure.

Naše terenske vaje so minile v sproščenem vzdušju, za kar se moramo zahvaliti predvsem našima spremljevalkama, ge. Alenki Virant in ge. Nataši Šafranko. Uspelo nam je združiti zabavno s koristnim – imeli smo se »fajn« ob nabiranju točk na maturi.

Pripravila: Urška Jeranko, 4. b

Foto: arhiv ŠCRS